Mustafa Nihat Yükselir
Mustafa Nihat Yükselir
Tüm Yazıları

Biz haberlerini yaparken utandık ama onlar söylediklerinden utanmadılar

Soma faciasının yaşandığı ilk gün,  bütün medya facianın acısını paylaşarak umut veren bir tablo sergiledi. Siyah kurdele takarak ülkece yaşanan yasa ortak olan medyanın bu tablosu bir an bizi umutlandırdı. Acaba medya kutuplaşmadan vazgeçerek bu büyük acıyı paylaşma da tek sese olabilir mi diye.  Ama maalesef olmadı.  Darbe seven medya Soma faciasının daha ikinci günü, siyah kurdeleleri takılı dururken, o kurdelelerin altında 301 canın acısı üzerinde tepinerek, her türlü skandala imza atmaya başladılar. 

Son on günde stargazete.com editörlerinin servis ettiği, gündeme oturan, büyük yankı yaratan, sosyal medyada en çok konuşulan özel haberler, maalesef bu acı üzerinde tepinen, darbe seven medya mensuplarının skandal haberleri idi.

Daha acının ikinci günü sosyal medya üzerinden başlayan ağır hakaretler, özelikle bir avukatın attığı ‘’Son seçimde bu partiye oy veren herkese Allah çocuğunun acısını versin’’ twiti editörlerimiz tarafından haberleştirildi. Büyük bir yankı bulanSosyal medyada Soma'yla ilgili tahrik mesajları haberini maalesef başka skandal haberleri takip etti.

Bu haberden kısa bir süre sonra Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’in Halk TV’de yaptığı açıklamada ‘’Bu madenciler AK Parti mitingine katılmışlardı. Onun için de müstahaklar" açıklamasını haberleştirdik. Gündeme oturan Yılmaz Özdil'den skandal Soma yorumu haberinin etkisi devam ederken, editörlerimiz, bu sefer de Hürriyet yazarı Yalçın Bayer’in köşe yazısı ile imza attığı skandalı özel haber olarak yayınladılar.  Yalçın Bayer’in  ‘’Soma AK Parti’ye en büyük darbedir’’ ifadelerine yer verildiği Yalçın Bayer'den skandal yazı haberi gündeme oturdu.

Peki, bu son haber miydi? Maalesef hayır. Bu sefer de Doğan Grubu'nun diğer gazetesi Posta yazarı Yazgülü Aldoğan’ın geçtiğimiz pazar sabahı attığı skandal ‘‘Pazar sabahı günümüz aydın olamıyor: şimdi de bir şehit lafı icat ettiler ki isyan edilmesin.Onlar ne şehit ne gazi Kar yoluna gitti Niyazi ’’ tweetini editörlerimiz özel haber olarak yaptılar. Pazar gününün gündemi stargazete.com’un Yazgülü Aldoğan'dan skandal Soma tweeti! haberi oldu.

Bu skandalı birkaç gün sonra Hürriyet yazarı Melis Alphan’ın ‘‘Bu yardım kampanyalarına destek olmayın şimdilik, hükümetin ekmeğine yağ sürüyor.‘’  tweeti için yazılan haberimiz takip etti. Gündeme bomba gibi düşen Hürriyet yazarı Melis Alphan'dan skandal mesaj haberi büyük bir yankı uyandırırken bu sefer de Zaman Gazetesi yazarı Ali Ünal’ın skandal köşe yazısının haberini servis etti editörlerimiz. Ali Ünal'dan skandal Soma yazısı haberi sosyal medyada gün en çok konuşulan haberi oldu.

Biz haberciler için en büyük ödül, yaptığımız haberin ses getirmesi, gündem yaratmasıdır. Son on günde stargazete.com editörlerinin servis ettiği bu altı haber de büyük ses getirerek gündem yarattı ama biz sevinemedik. Sevinemedik çünkü ülkece yaşadığımız bu büyük bir acı bütün sevinçlerimizi bastıran bir acıydı. Sevinemedik çünkü bu haberler Soma faciası üzerinde tepinerek nefret suçu işleyen meslektaşlarımızı anlatan haberlerdi. Sevinemedik üzüldük. Sevinemedik bu yaşanan kepazeliklerden utandık.

Peki, ardı sıra 301 madencinin acısı üzerinde tepinerek nefret suçu işleyen bu ‘‘GAZETECİ’’ arkadaşlar bu ifadelerini düzeltme yoluna gittiler mi? Bu söylemlerinden utandılar mı? Hayır!  Tam tersine utanmadan işledikleri nefret suçunu arkasında durdular!

Biz haberlerini yaparken utandık ama onlar söylediklerinden utanmadılar. Hala söylemleri ile işledikleri nefret suçunu savunmaya devam ediyorlar!