Bizce Cumhurbaşkanı adaylığı!..

En hüsnü zan’lı ifadeyle söylesek, kanı kaynayan heyecanlı bir kısım ergenin, tahrik kabiliyeti yüksek hainler ve dış güçler tarafından etkilenmesiyle, 1000 yıllık medeniyet son asrında sırtından hançerlenerek yaralı bereli bir halde, sarhoş sömürgeci emperyalistlerin pis postallarının dibine savruldu..!

Emperyalist güçler, ayaklarının dibine düşürülmüş, takatsiz medeniyet yadigârı varlığımıza, kendi barbar tarihine münasip ve hatta ona sınıf atlatır bir muamele ile davranıp, işbirlikçileri yardımıyla örtülü işgalini son zamanlara kadar sürdürdü.Beli kırılan emperyalist işgalin devamını sağlamak için elinde avucunda ne varsa kullanmaktan hala çekinilmiyor..!

Bu güçler, kitaplısı, kitapsızı, apoletlisi, cüppelisi, takkelisi, sağcı görünümlüsü, solcu görünümlüsü ve daha nesi varsa hepsi sahip olduğu her model işbirlikçiyi sırası geldiğinde tedavüle sokup Medeniyetimizin yükselişine çelme takmaya çalışıyor..!

100 senedir amansız devam eden Milli mücadelemizin son 12 yılda kazandığı önemli mevziler,emperyalistlerin ve içerdeki bağlantılarının uykularını kaçırıyor, dengelerini bozuyor ve elleri ayakları birbirine dolanıyor..!

Yok,çatı adaymış, yok seçim işbirliğiymiş, vs. gibi arayışlar Millimücadelenin karşı cephesindeki ümitsiz gayretlerin bir yansımasından başka bir şey değildir. Hem de hayretler içinde,1980 öncesi bir birlerinden ülkeyi kurtarmak için bir birini öldüren gurupların, pişkin pişkin, canciğer kuzu sarması, el ele, kol kola Milletin İradesinekarşı verdiklericanhıraş bir mücadeleye şahit oluyoruz..!

Yakın geçmişte bir birlerini vururken durdukları pozisyonlarından pişmanlıkları mı var ki bu emperyalizm kuklası ulusçu, ırkçı, sağ-sol gurupların da  şimdi kol kolalar..!Biz, 70’li yıllarda büyükyanlış yaptık, emperyalist darbeci kafaların oyuncağı olduk, birbirimizi katlettik, özür dileriz mi dediler de biz duymadık,şimdi dekalkıp pişkince kırk yıllık dost gibi kol kola Çankaya Köşkü’nün çatısını çatacaklar..!

Evet, 10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktır. Milletimiz ve Ülkemiz için çok büyük önem arz etmektedir. Hele Cumhurbaşkanının ilk defahalk tarafından seçilecek olması önemini daha da arttırmaktadır..!

Fakat, iktidarsızlığa müebbet hükümlü muhalefetle birlikte çeşitli müzmin marjinal gurupların fütursuzca millet ve iradesini tanımaz tavrı ve bu uğurda tahrik edilen sokak hareketlerinden tutunda devlet mekanizmalarına sızmış şebeke mensupları marifetiyle yapılan darbe girişimleri ile mücadele de hayatidir..!

30 Mart seçimlerine yaklaşırken yaşanan ihanetler milletimiz tarafından gayet iyi bir şekilde okunmuştur. Ve Millet seçimlerde bu kökü dışarda yapılanmalarla mücadele için kesin bir talimat vermiştir. Millet bu kan emici sülükleri sırtımızdan söküp atın, gerekli mücadeleyi yapın ve  müstahakkını verin demiştir..!

Milletin bu mesajını gayet iyi okuyan hükümet ve Başbakan talimatı yerine getirmek için canla başla gayret göstermektedir..!

Mücadelenin en önemli siyasi ayağıise bütün yurt sathında güçlü bir şekilde var olan lideriRecep Tayyip Erdoğan’la bütünleşmiş Akparti teşkilatıdır..!Akparti teşkilatının heyecanının muhafaza edilmesi,birliği, dirliğiülke geleceği bağlamında, peş peşe girilecek seçimler açısından da çok önemlidir…

Aynı şekilde eş zamanlı olarak, milli iradeye kast etmiş bu yapılanmalarla mücadelenin en önemlidiğer ayağı hükümet ve başı olan Başbakanlık makamıdır. Başbakanlıkta, yani icranın başında ihtiyaç duyulantecrübeli liderlik ve refleksleride  hayatidir..!

10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması durumunda Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda Cumhurbaşkanıolacağı şimdiden kesin gözükmektedir ve bu zamana kadar görülmemiş icracı bir Cumhurbaşkanı performansı sergileyeceği beklenmekte ve kendisi tarafından da açıkça ifade edilmektedir..!

Başbakanlık ve siyaset kurumu olan Parti Genel Başkanlığıdinamiklerinde yaşanabilecek bir tecrübesizliğe ülkenin tahammülüçok iyi bir şekilde hesaplandığını tahmin ediyoruz..!

Zira 17 Aralık sürecinde, halkın büyük bir çoğunluğunun helal oylarıyla görev başında olan bir Başbakan için, “dönemin Başbakanı” hitabıyla hazırlanan gözü dönmüş fezlekelere şahit olduk..!

Kefeni elinde Milletinebüyük hizmetler yapanSn. Başbakana, millet de hizmetinin karşılığında dünya siyasetinde eşi görülmemiş bir destek vererek mukabele etmiştir..!

Milletin desteği ile önceki Cumhurbaşkanı seçiminde olduğu gibi bu seçimde de son sözü söyleme onuru Sn. Başbakana aittir,milletin ve teşkilatın ekseriyetle istediği gibi, ister kendisi Cumhurbaşkanı olarak hizmetine devam eder, isterse de belirleyeceği bir kişi Cumhurbaşkanlığı hizmetini görür.!

Cumhurbaşkanı olması halinde,Başbakanlıktave Parti Genel Başkanlığında oluşacak yeni durumda devlete sızmışişgalci zihniyet güdümlüsüyapılanmalarla, darbeci, vesayetçi kafalarla verilmesi gereken çetin mücadelede gerekli olan ciddi reflekslerin ve duruşun  gösterilip gösterilemeyeceği ile alakalı çok çeşitli tahlillerin tekrar tekrar yapıldığına inanıyoruz..!

Üç dönem ilkesi, ahval gereği özel bir içtihatla aşılabilir..!

Allah Millete Devlete Zeval Vermesin..! Her Halde Hayırlısı olsun..!

Not; yasaklı dönemler dahil pek çok üst düzey siyasi çalışmaya ev sahipliği yapmış, siyaseti de benim diyen çoğu siyasiden daha iyi okuyabilen 70 yaşındaki annem, Başbakanlık ve Genel Başkanlıkta kalmayı şiddetle tavsiye ediyor..!

Twitter; @ahmethamdicamli.com