“Bizde varız” dediler

On maçtır galibiyet hasreti çektiği Şampiyonlar Ligi’nde bu olumsuz tabloya son verme maçıydı Benfica mücadelesi. Sarı-Kırmızılı ekip ligde üst üste 4 galibiyet alarak moral depoladı ancak oynanan futbol tatmin edici değildi. Dakika bir gol birle başladı maca Benfica. Duran topta uyuyan Galatasaray defansını Gaitan ipe dizer gibi geçti ve golünü attı.

Golden sonra tüm hatlarıyla kendi yarı alanına çekildi Benfica. Galatasaray ise inanılmaz bir baskı ve atak futbol uyguladı. Özellikle Yasin ve Sneijder’ın olduğu sol tarafı abluka altına aldılar. Bu baskının sonucunda Bilal’in şutunu Almeida eliyle kesince Galatasaray penaltı kazandı ve 19’da Selçuk’la durumu eşitledi. Podolski rakip savunmanın arkasına devamlı koşular yaparak gol pozisyonları yakaladı. İlkinde yapamadığını ikincide öyle güzel gerçekleştirdi ki, takımını 2-1 öne geçiren gole imza attı. Böyle bir maçta 1-0 yenik durumdan 2-1 galip duruma geçmek çok önemli bir inanmışlık örneğidir bence. Podolski Galatasaray’da iyi işlere imza atıyor. Geceye damga vuran isimdi.

İkinci yarıya da iyi başladı Galatasaray. Sneijder hep yaptığı gibi uzaktan şutla Cesar’ı yokladı top direkten döndü. Aslında maçın tam kopacağı zaman zaman Umut’un kornerden gelen topu altı pastan Cesar’a nişanlamasıydı. Bunu gol yapsa Umut maç kopacaktı.

60’tan sonra G.Saray kendi alanına çekildi. Hamza Hoca Yasin-Olcan değişikliğini yaptı ama böyle geri çekildiğinizde tek kontra atağa çıkacak oyuncunuzu alırsanız mahkum oynarsınız. Sonuçta Galatasaray 14 dakika içinde bulduğu 2 golle maçı 2-1 kazanarak “Gruptan çıkma yarışında bende varım” dedi.