Bizimkiler neden 9.58 koşmuyor?

Beşiktaş bu yıl 19-20 oyuncu ile yolunu yürümekte. Maç trafiği bir ara çok mu çok yoğundu. Sakatlıklar, cezalar ardı ardına geldi...

20 oyuncunun en az dörtte birini kullanamadığı yığınla maçı vardı.

Stadı yoktu.

Evinde oynayacağı maçlarını da İstanbul'da başka sahalarda, başka kentlerde oynadı...

Uzun bir dönem sürekli haftada üç maç yaptı. Kimi maçlarını iki gün ara ile oynadı! Toplam resmi maçı 48 oldu.

Fiziksel ve düşünsel yıpranma üst üste bindi.

Böyle bir yarış koşmanın yıpratıcılığını kabullenmeyenler var!

Efendim yorgunluk ne demekmiş!

Efendim İngiltere'de, Almanya'da, İspanya'da takımlar bunu göğüslerlermiş...

Doğrudur. Göğüslerler ama hepsi değil. Yükleyin yoğun maç trafiğini, birkaçı dışında hepsi Beşiktaş gibi olurlar. Ve tabii ve eğer kadroları da 20 kişi ise... Ve tabii bu kadronun da sürekli bir kısmı sakat ya da cezalı ise...

Verdikleri örnekler Barselona, R.Madrid, M.United, B.Münih gibi takımlar...

Evet, onlar yorulmaz ve koşarlar. Aslında yorulurlar. Ama onlar, kendi yüksek dayanıklılık değerlerinden biraz aşağı düşerler, çok fark edilmez.

Çünkü oralardaki oyuncular bu işin 'seçilmişleridir.'

Çünkü kadrolar yorulmaya karşı geniş ve eşdeğere yakın oyunculardan oluşturulmuşlardır.

Beşiktaş'ta durum öyle mi?

Demba Ba'yı formsuz iken bile oynattı Biliç... Aha alın size yetki... Ba formsuz, ama Cenk ile Mustafa da sakat... Kimi oynatacaksınız?

Ayrıca Cenk ile Mustafa daha mı iyiler, formsuz Ba'dan?

Avrupa'nın 'önde gelen takımları' daha dayanıklıdırlar yıpranmaya karşı, ama bu, Beşiktaş'ın kendi özeli içinde ille de dayanıklı olması gerektiğine gerekçe gösterilemez.

Eğer bunda ısrarcı olursanız, o zaman söz gelimi "Hüseyin Bolt yüz metreyi 9.58'de koştu, herkes bu derecede koşmalı, koşamayan başarısızdır" da diyebilirsiniz. Bizim yüz metrecilerimizin Bolt gibi koşmalarını dilemek, onu örnek seçmek başkadır; aynı dereceyi yapamıyorlar diye onları suçlamak, yermek başkadır.

Koşamayan Beşiktaş koşuyor varsaydıklarımızla atbaşı gidiyor! 27.hafta sonunda şampiyonluğun en güçlü üç adayından biri...

Şunu da unutmayalım: Beşiktaş'ın yorgunluğunu bir mazeret saydığımız yoğun trafiği geçti. İki hafta oldu. Biri hariç her hafta tek maç yapacak. Yeniden, ligin başındaki dayanıklılığını, oyun iştahını, çabukluğunu ve hızını kazanmalı. Başakşehir ve Kasımpaşa maçlarında henüz iştahı açılmamıştı.

Yeniden o günlerini yakalayamazsa, bugüne değin yapabildiklerine de yazık edecek.