Bizimkisi bir aşk hikayesi

Adıyaman Salı günü Reis’ini karşıladı. 

Soğuğa ve yağmura inat onbinler meydandaydı. 

Saatlerce Reis beklendi. 

Van’daki coşkulu mitingden Adıyaman’ımıza gecikmeli gelen Reis’i Adıyaman’ın ak yürekli halkı büyük bir aşkla karşıladı. 

O sevgi ancak görülebilir. 

Her tarifin yetersiz kaldığı “Reis sevgisi” Adıyaman’da bir başkaydı. 

Kim ne derse desin, kaç zamandır Adıyaman/Kâhta’da fiilen karargâh kurduğum için biliyorum: Oraya imanlarını aşkla kuşanarak gelenlerin kalbi bir tek Reis için atıyordu. 

Reis deyince akan sular duruyor. Bir avuç ihanetçi namerde rağmen Adıyaman halkı Reis’inin arkasında dimdik durduğunu gösterdi. Her yerde olduğu gibi Adıyaman’da da içimizdeki hainler tarafından vuruluyoruz. Karşımıza başka partilerden çıkartılanlar geçmişte belediye başkanlığımızı ve milletvekilliğimizi yapan kişiler. Bir kısmı da yıllar yılı partimizin saflarında bulunanlar. Kendilerine bekledikleri makamlar verilmediği için İP ve SP saflarına savrulmuş ihanetçi simsarlar bu seçimde temelli kaybedecekler elbette. 

Hepsi de PKK/Kandil destekli. Kâhta’da SP’nin bürosu Kandil’i arattırmıyor. HDP destekli SP adayı partimizin ne yazık ki eski ilçe ve belediye başkanlarından. HDP destekli dediğime bakmayın, düpedüz Kandil’in adayı gibi çalışıyor. SP’nin Kandil’in siyasi şubesine dönüştürülmesi Kâhta halkını rahatsız ediyor. Adıyaman’da, eski vekilimiz olan SP adayı da Kandil’in ağzıyla konuşan biri. 

Demem o ki dostlar, partimizi vaktinde kimlere teslim etmişiz, kimlere! Ama her şerde bir hayır vardır. Şahsi ikballerini ve koltuk sevdasını her şeyin üstünde gören içimizdeki hesapçılar ve siyaset simsarları partimizi bırakıp gittikçe halk daha çok sahipleniyor Reis’i. Onların yıkımlarını telafi etmek zaman alıyor. Sahayı toparlamakta sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü o çıkarcı-hesapçı hainler halkımızı küstürmüşler. Hizmet yapmayarak, verdikleri sözlerde durmayarak halkımızı gücendirmişler. Reis sevdalılarını uzaklaştırmışlar partiden. Yanlış bir AK Parti algısı oluşturmuşlar. Hasbiler gönül koyup çekilmişler. Gönüllerindeki Reis sevgisini muhafaza ediyor olmalarına rağmen aktif olarak sahadan el etek çekmişler. İhmalkârlıklar diz boyu. 

Vaktimizin büyük bölümünü o yüzden sahayı toparlamak aldı. Çok şükür toparladık. Reis sevdalıları içimizdeki hesapçıların-çıkarcıların kirli kumpaslarını kırmak için tekrar partilerine dört elle sarılmaya başladı. Adıyaman meydanı bunun göstergesiydi. Kâhta’da Reis’in mitinginden bir kaç gün önce yaptığımız miting görkemliydi. Resmî rakamlara göre 13-14 bin kişinin katıldığı Kâhta mitingimizde ak yürekli Kâhtalıların nasıl hasbilikle haykırdıklarını gördüğümde “Bu kez de tamam inşaallah!” dedim.   

***   

Reis’in Adıyaman’da altını çizerek dediği “Bu trenden inen ihanetçilere bir daha asla yer olmayacaktır!” sözünün hayata geçmesini yürekten diliyor ak yürekliler. Zira utanmadan o birilerinin “Seçilirsek AK Parti’ye geçeriz. Belediye de teşkilat da elimizde olur. Ona göre hesap yapın!” tehdidiyle oy toplamaya çalıştıkları görülüyor. 

Bilinmelidir ki bu hainler tekrar ödüllendirilirse, AK Parti, Reis’i Allah için sevenlerin gözünden düşer. 

Kimse korkmasın: Giden hainler dolayısıyla güç kaybetmeyiz; tersine çok daha güç kazanırız. O yüzden diyorum ki hesabı olanlar çekip gitsinler. Hasbi olanlar bize yeter. Çünkü hesabı olanlar her şeyi çürütüyorlar. Partiyi de güçsüzleştiriyorlar. 

Halkımız AK Parti’nin tıpkı Reis’in duyarlılığına sahip olanların elinde olduğunu gördüğünde davasına bin kat daha aşkla sarılıyor. Kenarda köşede bekleyenler, hatta başka yerlerde duran hasbiler de AK Parti’ye koşuyorlar. 

Seçimden sonra AK Parti’miz hasbi bir anlayışla kendini yenilerse, Reis’in de AK Parti’mizin de eskisinden nasıl çok daha güçlü hale geldiği görülecektir. Adıyaman seni yalnız bırakmadı Reis. Asla bırakmayacaktır. 

Bilesin ki ölümüne arkandayız senin.