BJK evde kalmak üzere

Beşiktaş bu yıl ekonomik yüklerin altında ezilmekten çok, dar kadroda sık sık karşılaşılan sakatlıklardan yıldı. Ligin en azından üçüncülüğünü yakalayabileceği bir dönemde peş peşe takımın yükünü taşıyan adamlarını sakatlığa kurban verdi!

Dün de Fernandes şoku yaşandı! Takımın parmak ısırtan yükselişinde önemli katkısı olan Fernandes, Almeida gibi sakatlar arasına katıldı. Bu, kağıt üzerinde büyük sorundu ama, gerçeğe bakarsanız Fernandes haftalardır zaten katkı yapmıyordu takıma... Son maçta duran toplarda bile başarılı olamamıştı. Onun görevini bir önceki maça sonradan girip mücadeleye ağırlığını koyan Oğuzhan yaptı... Verimsiz Fernandes’ten daha verimliydi.

Akhisar ligde kalmanın üstün çabasını harcamaya ve bunu puanlarla değerlendirmeye başlamıştı. Özgüveni yerindeydi. Dün de bir hedefi yakalamanın bilinçli çabasını harcadı. Kendini çok iyi mücadeleye verdi, çalıştı. Beşiktaş’ın savunma yetersizliğini Samet Aybaba’dan başka bilmeyen kalmadı. Akhisar da Beşiktaş savunması arasına özellikle Gekas’ı göndererek, gol için münbit alanlara toplar atıp golü aradı. Kolayca da buldu. Aybaba savunma bloğunun ortasında yine Escude-Ersan ikilisine görev vermek zorunda kalmıştı. Evet başka adamı yoktu, ama mevcutların yetersizliğinin farkına varıp, bir çözüm üretmeyi de düşünmemişti! Rakibin araya kaçmasını önlemenin de savunmada çoğalmanın da yollarını arayıp bulamamıştı. Hücuma da çoğu zaman olduğu gibi çok pasla çıkmaya yönelince rakibini karşısında hep kapanmış olarak buldu. Samet Aybaba takımdaki çöküşün önüne geçemedi. Evet sakatlıklar belini büktü, ama sorunları çözmek için başvurduğu bir yol da gözlemlemedik... Herşeyi oluruna bıraktı. Dünkü maçta bir hakem saçmalığı da izledik. Beşiktaş aleyhine verilen penaltı kararı, olayın gerçekleştiği yer nedeniyle yanlıştı. Gökhan, Gekas’ı ceza alanı dışında çekti. Gekas dışarıda düşüp, içeri sürüklendi. Atış dışarıdan yapılması gereken bir atıştı... Beşiktaş’ın sakatlıklar ve cezalardan ötürü kadro sorunları çok. Tüm bunlara karşın, sorunları görerek, buna göre oyun düzeni kuramamak Aybaba’nın ödemesi gereken bir fatura olacak. Sanırım Aybaba’da sona doğru geliniyor. Böyle giderse Beşiktaş seneye de evde kalacak...