BJK düşüşte mi?

“Beşiktaş düşüşte mi?” Sorusu var şimdi. Durumuna düşüş değil bir sendeleme denebilir.

Düşüş bir tükenişten; sendeleme bir anlık, ya da kısa dönemlik engelleyicilere takılmaktan kaynaklanır.

Sendelemenin nedenlerini çözemezseniz, düşüşe geçersiniz...

Beşiktaş’ta neyin neden olduğu açık.

Olumsuzlukların çözümü de kendi içinde var.

Futbolda verimlilik düzeyini sabit tutamazsınız. Bilinmezliği de zaten buradan gelir. ‘En iyi’ dediğiniz takım bir süre iniş-çıkış yaşar, iyilik unvanı tartışmaya açtırır.

Beşiktaş Akhisarspor karşısında iyi değildi. Ancak kendi normallerinin altındaydı. Akhisarspor’un süper oyununun altında kalmadı! Akhisarspor futbolun en sevimsiz türünü uygulayarak Beşiktaş’ın o maçtaki zaaflarından yararlandı. Maçı yarı yarıya şansı ile kazandı. Futbolda bu da var kuşkusuz.

Akhisar’ı o maçtaki futbolu ile alkışlamam, ama sahip olduğu koşullarla ligin üçüncü sırasında bulunması elbette alkışa değer. Bu ikisini ayrı ayrı görmek gerek.

Beşiktaş o maçta neden sendeledi?

Tümü kendi eksiklerinden ve hatalarından kaynaklandı.

Bir kere yavaştı... Kötü savunma yaptı. Üstüne hızla gelen rakibine karşı alan daraltamadı, yol verdi! Topu öne bireysel taşıdılar! Bu, rakibine savunma kurma ve top kazanma fırsatı tanıdı! Pas becerisi kıttı... Şut kalitesi düşüktü! 26 şut atmasına karşın, gol bulamaması bundandı. Çünkü fiziksel, düşünsel yorgundu Beşiktaş. İki gün önce de maç oynamıştı. Akhisar dinlenmiş, bilenmiş ve kaybetse de dert etmeyecek bir takımdı. Yorgun Beşiktaş ille de kazanmak zorundaydı! Orta alanda, fizik güç gerektiğinde kullanılan Necip cezalıydı! Bu alana geriden destek veren Ersan sakattı ve nerede ise ilk yarıyı kapatmıştı... Ve Tosiç, Ersan veriminde bir kesici değildi. Elde de daha iyisi yoktu!Başa dönelim: Beşiktaş’ın sorunları açık. Bu hafta içi maçı yok. Dinlenir. Oğuzhan ile Quaresma Kayseri maçında cezalı ama Necip dönüyor. Sonra Perşembe Sporting, pazartesi Galatasaray maçları var. Bunların araları iki günden fazla. Bedensel ve kafaca toparlanacak zaman yeterli. Şut becerisini geri kazanmış, hücuma çabuk çıkan Beşiktaş, yandaşına-karşıtına alkış tutturan kimliğine dönebilir. Dönemezse... O zaman durumuna bakarız.