BJK şampiyon olur mu?

Birkaç haftadır zirvede at başı giden üç büyüklerden özellikle Beşiktaş’ın oyuncusuna, teknik adamına, yöneticisine aynı soru sorulmakta: Şampiyon olacak mısınız?

Futbolda, değil 20 hafta sonrasının, bir maçın içinde 20 dakika sonrasının bile ‘garantisi’ verilemez.

Ama biz 20 hafta kala sorarız: Şampiyon olacak mısınız?!

Zekâmızı kullanıp yeni düşünceler üretmeyiz. Aklımızı kullanıp onları değerlendirmeyiz çoğu zaman. Kalıp düşünce hazırdır: Onu soruveririz.

İnsanlar boş bulunup bir yanıt verirler ve sonunda o yanıt gerçekleşmez ise var ya... Kendi zorlamaları ile söylenmiş olduğuna bakmazlar, “Senin dediğin çıkmadı” diyerek yakarlar çırasını!

Şu sıralar BJK bir puan ve iki puan farkla Galatasaray ile Fener’den önde ya... Onlara sormaktalar... Ama Beşiktaşlılar şimdilik karşı koyabilmekteler sıkıştırmalara... Biri bir gün kazara pes ederse...

Biliç azıcık açık verdi gibi... Akhisar maçı sonrası “yoruluyoruz” dedi! Bu fiziksel ve düşünsel yorgunluğun ortak ifadesi gibi geldi bana.

Düşünsel yorgunluk, ötekini de getirir zaten...

Evet de...

Öyle mi gerçekten?

İnsan ikileme düşüyor...

Takımı sahada görüyorsunuz, gerçekten giderek fiziksel bir yorgunluk gösteriyor...

Ama üç atıyor.

Maça bir girişi var, avını parçalamaya havalanmış yırtıcı Kartal gibi...

Sonra, gevşeme, ağırdan alış... Ara sıra parlamalar... Demek ki hocada olsa da takımda henüz düşünsel erime yok! Biraz fiziksel düşüş var.

Beşiktaş’a şampiyonluk sorusunu sıkça sorduran başlıca neden, ligde 6 hafta peş peşe kazanması. Evet, ama yarış rakipleri de kazanmakta!

Asıl soru şu: Beşiktaş yorgunluğu taşıyabilecek mi, yönetebilecek mi?

Öyle gibi de görünmekte.

6 maçlık dizi sırasında çok sakatlar, cezalılar oldu! 4 yedekle çıkılan maç var! Kadro adam akıllı silkelendi. Silkelendi de dönemin verimliliği yüzde yüz!

Son maça bakın, sonradan oyuna girseler de Ba, Gökhan, Oğuzhan, ayrıca Cenk Gönen, Uğur kulübeye yeni dönmüşlerdi. Sivok, Motta, Mustafa, Necip hala tedavide idiler... Dışarıdaki hangisine baksanız ‘ilk 11 adamı’ olarak görebilirsiniz...

Evet, tümü aynı verimlilikte değil, ne var ki takım bütünlüğünün zedelenmesine neden olmuyorlar. Bu ancak düşünsel zenginlikle olur.

24 Aralık-4 Ocak arası iki ZTK iki SL maçı var. Bu 11 günden zararsız çıkarsa...

Beşiktaşlıların ligin ikinci bölümünde en büyük rakipleri, “Şampiyon olacak mısınız?” sorusu olur. ‘Günü gelir’ ben bile sorarım. O zamandan sonra olamazlarsa da hesabını sorarım!