Boğaziçi’nde ustalar geçidi

5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali yarın akşam Atlas Sineması’nda gerçekleşecek gala gecesiyle başlıyor. George Clooney’in yönettiği ‘Suburbicon’ filmiyle açılacak festival Béla Tarr’dan Bobby Roth’a sinemanın ustalarını İstanbul’da ağırlayacak.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen Boğaziçi Film Festivali bu hafta sonu perdelerini açıyor. Henüz beşinci yılında olmasına rağmen etkin bir festival olma yolunda hızla ilerleyen Boğaziçi Film Festivali bu yıl dünya sinemasının önde gelen isimlerini İstanbul’da ağırlayacak. Macar sinemasının büyük ustası, beyazperdenin filozofu Bela Tarr’dan İran sinemasının parlayan yıldızı Mecid Mecidi’ye, Bosna’dan dünya festivallerine uzanan Aida Begic ve uluslararası saygınlığı olan daha pek çok sinemacı gerek filmleri, gerekse ‘ustalık sınıfı’ dersleriyle İstanbullu sinemaseverleri karşılayacak.

WODDY ALLEN’A TÜRKİYE PRÖMİYERİ

Ayrıca, Hollywood’un en sıra dışı yönetmenlerinden Woody Allen’ın son filmi ‘Wonder Wheel/Dönme Dolap’ın dünya prömiyeri de yine Boğaziçi Film Festivali’nde yapılacak. Amerika’da 1 Aralık’ta gösterime girecek olan filmin başrolünde Kate Winslet, James Belushi ve Justin Timberlake var. Dönme Dolap, 18, 21 ve 23 Kasım tarihlerinde seyirciyle buluşacak.

GALA GECESİ YARIN

Star Gazetesi ve 24 TV’nin basın sponsoru olduğu festival, yarın akşam Beyoğlu’ndaki Atlas Sineması’nda düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak. Dünyanın dört bir yanından 107 filmin gösterileceği festivalin açılış filmi Coen kardeşlerin senaryosunu yazdığı, George Clooney’nin yönettiği ‘Suburbicon’ olacak. 

Béla Tarr ve Bobby Roth İstanbul’da

5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali sinemanın usta isimlerini İstanbul’da ağırlayacak. Sinema tutkunları festivalin ‘usta sınıfları’nda, yaşayan en büyük yönetmenlerden Béla Tarr’ın yanı sıra, Macar sanat yönetmeni László Rajk ve ‘Lost’, ‘Prison Break’ gibi pek çok kült dizinin yönetmeni Bobby Roth’u dinleme imkânını yakalayacak. Festivalin Bosphorus Film Lab programı kapsamında gerçekleşecek sinema sohbetleri de Türkiye’deki sinema ve televizyon profesyonellerini bir araya getirecek. Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen festival 17-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.