Bol gollü maç olur

İki takımı Süper Kupa finali için analiz ettiğimizde; Galatasaray’ın hem kâğıt üzerinde hem de günün şartlarında favori olduğunu söylemeliyiz. Galatasaray, oturmuş kadrosu, aynı teknik direktörü ve yapmış olduğu nokta transferlerle favori olmayı hak ediyor. Geçen yılın hem lig hem kupa şampiyonu olması, oyuncu kadrosunu koruması, aynı sistemde oynaması, Bursaspor’a göre daha hazır olması, favori olmasında büyük etken.

Bursaspor’a geldiğimizde; teknik direktör değişimi, sistemin değişimi, defansta Şener ve geçen senenin gol kralı Fernandao’nun ayrılması, geçen sene asist kralı Volkan Şen’in kadro dışı kalması işlerini zorlaştıracaktır.

Lig öncesi önemli bir prova olacak. Süper Kupa iki takımın da ligden önceki kendini test edebileceği en önemli maç. Bu sebepten dolayı iki takım da karşılaşmayı kazanmak ve kupayı almak için çok çalışacak.

Her iki takımın oyuncu profillerine baktığımızda; çabuk atağa çıkan, çabuk oynayan, defansın arkasına koşabilen oyuncuların olması maçın gollü geçeceğine işarettir. Tabi bununla birlikte her iki takımın defansif handikabını da düşünürsek, Hakan Balta ve Chedjou’nun bu maçta Galatasaray için defansın göbeğinde birlikte oynayabilecek iki oyuncu olduğunu düşünmüyorum.

Geçen yılın en iyi oyuncusu Muslera, Galatasaray defansının en belirgin zafiyetinin göstergesidir. Bursaspor’un hızlı hücum eden bir takım olduğunu göz önüne koyarsak Uruguaylı file bekçisine yine çok iş düşecek.

Hamzaoğlu’nun en önemli kozları kuşkusuz Burak Yılmaz-Lukas Podolski-Wesley Sneijder olacak. Yeni transfer Podolski’nin uyum sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum. Özelikle Sneijder formunda olursa Podolski ve Burak, Bursaspor’un canını yakabilir.

Genel olarak baktığımızda maçın seyir zevkinin ve temposunun yüksek olacağı, pozisyonlara girenin değil golü atanın kazanacağı, keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. Ankara’daki futbolseverlere de Osmanlı Stadı’nı hınca hınç doldurup, bu futbol ziyafetini kaçırmaması gerektiğini öneriyorum.