Bölgesel yağlanmadan çayla kurtulun

KİLO verirken en büyük sorunlarımızdan biri de gazlı ve şekerli içecekler yerine sağlıklı ama düşük kalorili alternatifler bulmakta zorlanmamızdır. Bu yazımda size yemek yanında içilecek, doygunluk sağlayacak veya aralarda serbest olarak içebileceğiniz tarifler vermek istiyorum.

Ayda iki kilo mümkün

Şekersiz limonata ve demlenmiş çay ile yapacağımız bu içecekler bol buzla servis edildiğinde içinizin yanmasını engelleyecek, yemekler beraber oluşan susuzluğunuza sağlıklı alternatif olarak sindiriminizi de hızlandıracak etkisi olacaktır. Özellikle çay ve limon ile yapılan kalorisi düşük içecekler egzersiz yapılarak içildiğinde enerji ve yağ metabolizmasının hızlı çalışmasına da yardımcı olmaktadır. Amerika’nın California eyaletinde yapılan beslenme araştırmasında gazlı ve şekerli içecekler yerine şekersiz limonata içerek ayda en az 2 kilogram kadar vücudun yağından verildiği belirlendi. 

Göbek için 6 fincan

Günümüzde yağın vücudun neresinde toplandığı hastalıklarla da ilişkilendiriliyor. Özellikle yağın karın ve bel bölgesinde toplanması kalp hastalığının habercisi. ABD’de yapılan araştırmalarda yeşil veya siyah çay ile yapılan limonlu kalorisi düşük içecekleri günde 6 fincan kadar içmenin vücutta yağ dokusunun toplandığı bölgeyi 12 haftalık süreç içinde incelttiği sonucu çıktı.

SİHİRLİ KARIŞIMLA MUCİZE

Sürahiye yarım su bardağı demlenmiş siyah çay ekleyin. Blender içine yarım çay kaşığı toz tarçın, 1 yemek kaşığı esmer şeker, yarım çay bardağı limon suyu ve yarım yeşil elmayı püre kıvamına gelinceye kadar çekin. Bu aromatik karışımı sürahide bekleyen çaya ekleyin ve üzerine bol soğuk su koyun. Bol buz ile servis edin. Bu karışımı siyah çay yerine yeşil çay ile de yapabilirsiniz.