Boydak’a operasyon ne manaya geliyor?

Yazı için bilgisayar masasına oturduğumda polis, Boydak Holding’e Fethullahçı Terör Örgütü kapsamında operasyon düzenliyordu. Holding’in yöneticileri gözaltında...

Boydak Holding dikkatimi Batıcı Gezi Ayaklanması’nda çekmişti. Gezi ayaklanmasını açıktan destekleyen KOÇ grubuna yönelik mali soruşturmada Boydak, KOÇ’un yanında yer almıştı. FETÖ’nün örgüte adam devşirme yerleri hâline gelen dershanelerin kapatılması sırasında da holdingin yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak, dershanelerin kapatılmasıyla işsiz kalacak öğretmenleri istihdam edeceğini söylemişti.

AK Parti’yi devirme girişimleri başarısız olunca takiyyeye başvurdu, hükümete destek açıklaması yaptı. Bugünkü operasyon gösteriyor ki Boydak’ın takiyyesi işe yaramadı! Gerek Boydak’a operasyon ve gerekse Zaman Gazetesi’ne kayyum atanması, halkın FETÖ’ye karşı operasyonlarda savsaklık mı yapılıyor kaygısını giderdi.

Malûm olduğu üzere, 16 yıl sonra yeniden görülen dava neticesinde Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu beraat etti. “Adalet, hukuk” diye kendilerini yırtanların başında gelen FETÖ’cüler, Mirzabeyoğlu’nun beraat etmesiyle üzüldüler, bir umut olarak da mahkemenin beraat kararını bozması için Yargıtay’a yol gösterdiler! FETÖ’cülerin bu tavrı, Mirzabeyoğlu’nun cezaevinde 16 yıldır hukuksuz olarak tutulmasında kimin parmağı olduğunu da gösteriyor.

FETÖ’cüler kendilerine biat etmeyen, önlerine çıkan kim varsa bir şekilde ama en ahlâksızca, en adice yöntemlerle yok etmeye çalıştılar. Boydak’a yapılan operasyonu “İş dünyasına baskı” diye duyuran FETÖ’cüler, her sahada olduğu gibi iş dünyasında da kurdukları baskıyla insanları, canlarından bezdirdiler.

Bu işadamlarından biri de Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk. Öztürk, ilk başlarda çocuğunu FETÖ’nün okullarına veriyor. Çocuğunu örgütün okuluna vermekle yetinmeyen Öztürk yüklü bağışlarda da bulunuyor. Kendisinden makbuzsuz, belgesiz ve faturasız yardımlar istenmeye başlanınca yardımları kesmiş Galip Öztürk. Yardımları kesmesiyle de operasyonlar başlıyor. Pensilvanya’dan gelen “Parayı vermediğin için sana operasyon yapılacak, kaç” telefonuyla  Öztürk operasyondan haberdar olur. 2012 senesinde düzmece bir senaryoyla tutuklanan Öztürk 14 ay hapis yatar.

Galip Öztürk bildiğimiz bir isim. Ya FETÖ’cülerin baskısıyla batan, intihar eden isimlerini bilmediğimiz işadamları... Boydak Holding başta olmak üzere FETÖ’nün para kaynaklarına operasyon başta iş dünyası olmak üzere Türk halkı için moral olmuştur. Durmak yok devam...