Böyle gelmiş böyle gitmez

Galatasaray devre arasında gerek yöneticileri, gerekse de futbolcuları aracılığıyla liderle aradaki sekiz puanın kapatılacağını söylediler. Dün akşam oynanan Gaziantepspor maçından sonra bu lafların çok kolay gerçekleşmeyeceğini taraflı-tarafsız herkes kabul edecektir herhalde...

Roberto Mancini maça takımı 3-5-2 düzeninde başlattı. Ama sonra Eboue’yi sağ beke çekti ve 4-4-2’ye geçti. Hemen ardından Emre’yi sahadan çıkardı; Amrabat’ı sol açığa yerleştirdi. Burda bir dakika duralım... Galatasaray’ın hem sol beki, hem de sağ beki var. Ancak bunlara hala lisans çıkartamadı. Yani Alex Telles ile Harjovic kadroda yok. Bu da oyuncu transferi, TFF ile ilişkiler ve zamanında girişimde bulunamamanın somut bir kanıtı oldu.

Lig başladı ancak Galatasaray’ın iki futbolcusu da henüz kadroya giremiyor. Bunlara ödenen paranın ve bu bozuk düzenin hesabını kim verecek?

Dün akşamki Galatasaray’ı seyrederken Mancini’nin niye Sabri ile başladığını düşünmeden edemedim. Sabri’nin takıma hemen hemen hiçbir katkısı yok. Sahada öylesine dolaşıyor. Evet iyi niyetli. Evet çabalıyor ama takım Sabri ile 10 kişi oynuyor. Gerçi dün akşam Galatasaray takım olarak kötüydü. Umut’tan başlayıp, Selçuk’a kadar; ondan da Eboue’ye sahada alışılageldiğimiz futbolunu sergileyebilen bir kişi yoktu.

Bu arada Sergen Yalçın’ı da kutlamak gerekiyor. Hem takımını çok iyi hazırlamış, hem de Galatasaray’ı, futbolcularını ve oyun düzenini çok iyi incelemiş. Eğer futbolcuları biraz daha becerikli olabilselerdi bu Galatasaray karşısında en az iki gol atmaları işten bile değildi...

Galatasaray maç boyunca hemen hiç ciddi diyebileceğimiz bir akın dahi yaratamadı, görmedik. Sarı-Kırmızılılar böyle oynamaya devam ederse bırakın sekiz puanlık farkı kapamayı, aradaki fark daha da açılabilir. Daha önceki yıllarda dokuz puan farkla ikinci yarıya başlayan Galatasaray, rakibi Fenerbahçe’yi yakalamış, geçmiş ve şampiyon olmuştu. Ama o ikinci yarıda Galatasaray gerçekten muhteşemdi.

Dün akşamki Galatasaray’ı izleyenler şampiyonluk konusunda pek umutlu değiller; çok yazık!..