Böyle hakem ataması olmaz!

Yıllardır hakem camiasının içindeyim,Yusuf Namoğlu kadar dikkatsiz,özensiz, plansız iş yapan bir MHK başkanı görmedim. Kırk yıl öncenin veresiye ile satış yapan mahalle bakkalları bile şimdiki MHK başkanından daha düzgün, planlı ve itina ile çalışıyorlardı.

Tolga Özkalfa, G.Antep-Bursa maçında Bursalı Erdem’in göğsüne çarpan topa, eliyle oynadı ve bariz gol şansını önledi diye komik bir yorum ile Bursa aleyhine penaltı kararı verip  Erdem’e kırmızı kart gösterdi. Bursaspor’un üç puanı gitti, Erdem yok yere bir hafta ceza aldı.

Peki bu bomba kararları veren Tolga Özkalfa’ya kaç maç ceza verildi biliyor musunuz?

 Sadece bir hafta ceza alan Tolga Özkalfa geçtiğimiz hafta dördüncü hakem olarak sahalara döndü.

 Barış Şimşek de, ayni hafta Konyaspor - Adanaspor maçında her iki takıma ait çok net iki penaltıyı verememiş ve çok kötü bir yönetim göstermişti. İşte o Barış Şimşek ise hiç bir şey olmamış gibi ertesi hafta dördüncü hakemlik yaptı, o kötü yönetimin in üstüne de geçen haftanın en önemli maçlarından olan Beşiktaş -Antalyaspor müsabakasını yönetti.

Bir önceki hafta Bursaspor’un çok net bir penaltısını es geçen Fırat Aydınus  geçtiğimiz hafta Galatasaray -Trabzonspor maçında düdük çaldı.

Yine bir önceki hafta Beşiktaş -Kayserispor maçında çok önemli üç hata yapan Hüseyin Göçek geçtiğimiz hafta da süper ligde maç yönetti.

Ancak bir ay önce Adanaspor -Alanyaspor maçında hata yapan Suat Arslanboğa o günden sonra hiç bir maçta düdük çalamadı. İşte, MHK’nin adalet terazisinin hiç bir ayarınının olmadığını ve hakem atamalarının başkan Yusuf Namoğlu’nun keyfine göre yapıldığını yukarıdaki örneklerden çok net bir şekilde görebiliyoruz.

Oysa ki hakem ataması yapmanın bazı kriterleri olması, hakemin bir önceki maçında neler yaptığının kesinlikle irdelendikten sonra kendisine tekrar maç verilmesi gerekir. Ülkemizde hakem eğitimini İtalyan Rosetti veriyor, atletik testleri profesyoneller yaptırıyor. Alt ligler zaten kan ağlıyor, MHK’nin yapması gereken her hafta süper lig ve birinci ligdeki toplam on sekiz maça doğru bir şekilde hakem atamaları yapmak.

Siz MHK olarak onu da beceremiyorsanız,  bırakın hakem atamalarını da hakem işleri bölümündeki memurlar  yapsınlar, eminim sizden çok daha başarılı olurlar. Pazartesi akşamı Konyaspor-Fenerbahce maçını yöneten Bülent Yıldırım da çok önemli bir vaka!. Son dönemlerde doğru bir yönetim gösterdiğini hatırlamıyorum. Bu kez de Konyaspor’un çok net bir penaltısını veremedi. İnanılır gibi değil, ancak devamlı olarak üç büyük takımın maçlarında görev almaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta görev aldıkları maçlarda cesaretle doğru penaltı kararları veren genç hakemler Arda Kardeşler ve Ümit Öztürk’ü de kutluyorum.