Böyle olmaz

Erken gelen gol Beşiktaş’ı daha motive hale getirmesine rağmen ilerleyen dakikalar çokta lehine gelişmedi. İki penaltı, iki gol ve Beşiktaş 2-1 mağlup durumda. Evet bence de ikinci penaltı tamamen futbolcunun hatası doğru karar, ama olmayan birinci penaltıyı verirsen takımı oyundan düşürürsen olacağı bu. Kısaca birinci penaltı kararı tamamen yanlış.

Çaykur Rizespor bulunduğu konum olarak stresli. Bu da oyununa yansıyor.  Verilen penaltıların haklı veya haksız olması onları çok ilgilendirmez. Penaltı verilmiştir, onlar da avantajlarını kullanıp öne geçmişlerdir. Kimsenin laf söylemeye hakkı yok.

Futbol adına iyi bir mücadele, her şeye rağmen kardeşçe bir ilk yarı seyrettik.

İlk yarıda maçın hakeminin ve ligdeki diğer hakemlerin Süper Lig’in ağırlığını taşıyacak kapasitelerin olmadığını bir kere daha gördüm.

Beşiktaş ikinci yarıya dengeli oturaklı ve baskılı başladı. Rizespor, Türk futbolundaki yaşanan hastalığın esiri oldu ve skor korumak adına savunmaya çekildi. Kartal bu yarıda Çaykur Rizespor’a büyük baskı uyguladı. Beşiktaş işte bu ortamda beraberlik golüne yine Mustafa Pektemek ile kavuştu. 68’de Olcay’ı oyundan alıp yerine Almeida’yı süren Teknik Direktör Bilic, çift forvete döndü ama yakalanan pozisyonlardan başka gol çıkmayınca İstanbul ekibi çok değerli iki puanı Rize’de bıraktı. İkinci devredeki tempolu futbol hem stattaki hem de televizyon başındakilere heyecanlı anlar yaşattı. Bu arada Tolga penaltıdan iki gol yemesine rağmen 87.dakikada Lualua’nın vuruşunda açıyı kapatarak ayaklarıyla mutlak bir golü önledi.

Beşiktaş’ın şampiyon olacak kadrosu yok. Sezon başında Beşiktaş’ı daha farklı düşünüyor ve şampiyonluğun tek adayı diyordum. Ama gelinen noktada kaliteli yabancıları ile sorun yaşayan ve iyi niyetli yerli futbolcularının gayreti ile yoluna devam eden bir görüntü sergiliyorlar. Bu da bir sistem ama o zaman yabancılara niye para veriyorsunuz diye sormak gerekir.