Böyle salakça kıyas mı olur?

BBC’de Andrew Marr isimli sunucu, canlı yayında İngiltere Başbakanı’na “shut up” (kapa çeneni) deyince, bizdeki müzmin hükümet muhalifleri zevkten dört köşe oldular.

Başbakan Cameron, öfkelenmek şöyle dursun, konuşma süresini aştığı için sunucudan özür de diledi ya; tam bal kaymak!

Oh dediler, Tayyip’e çakmak için bir fırsat daha!

Neymiş?

Bakın İngiltere’de başbakana nasıl da haddi bildirilebiliyormuş!

Bizde ise başbakanın eleştiriye hiç tahammülü yokmuş!

Danıştay’ın kuruluş yıldönümü merasiminde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına müdahalesine bakar mıymışız?

Bir ona bakalımmış, bir de BBC’deki o sahneye!

İngiltere’de bu işler ne kadar da güzelmiş, bizde ne kadar çirkinmiş!

Falanmış fistanmış!

Bu nasıl kıyas yahu?

Elmayla armudu toplamak, bu kıyasın yanında pek rasyonel kalır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a duydukları kin gözlerini öyle köreltti ki, BBC’deki o sahne üzerinden Erdoğan’ı vurmaya kalkarak aslında kendi ayaklarına sıktıklarını bile göremiyorlar.

Efendiler!

Bir televizyon sunucusunun İngiltere Başbakanı’na “kapa çeneni” diyebilmesi size makul geliyorsa, Türkiye Başbakanı’nın Barolar Birliği Başkanı’na “Terbiyesizlik ediyorsun” demesi haydi haydi makul gelmeli.

Ha, pardon, siz şamar oğlanı gibi bir başbakan istiyordunuz, değil mi?

17 ve 25 Aralık darbe teşebbüsleri de zaten o gayeye matuftu, değil mi?

Ama avucunuzu yaladınız, yalıyorsunuz ve hep yalayacaksınız inşaallah.

Bir de...

İnternette o videoyu bir daha seyredin, e mi?

Sunucu Andrew Marr, İngiltere Başbakanı’na taammüden saygısızlık etmiş değil.

Programı hemen bitirmesi için reji tarafından iyice sıkıştırıldığı ve dahî bunaltıldığı anlaşılan Marr, önce “I, I...” (Ben, ben...) diye kekeliyor, sonra ağzından “shut up” kelimeleri çıkıyor, ama o kelimelerin gayri ihtiyari ağzından çıktığını ifade edercesine veya ne dediğinin farkında bile olmadığını ortaya koyarcasına hemen “I’m afraid” (korkarım) diye ekliyor ve sözlerini “I’m very, very sorry” (Çok çok üzgünüm) diyerek bağlıyor.

Cameron da, herhalde, Marr’ın çaresizliğini, kafa karışıklığını ve mahcubiyetini fark ettiği için, “shut up” lafının üstünde durmuyor.

Getirdiğiniz örneğe bakın!

Başbakan Erdoğan’a her gün sabahtan akşama kadar TAAMMÜDEN sövüp sayan, özür dileyerek hatalarını düzeltmeyi de akıllarının ucundan bile geçirmeyen profesyonel terbiyesizler ve Başbakan Erdoğan’ın onlara tepkisi ile ne alâkası var bunun?

Komiksiniz, komik!