Bozguncular dışarı!

Son yıllarda Türkiye Ligi’nden nefret eder durumdaydım. Keyifsiz, heyecansız, kalitesiz ve çok sıkıcı geçen maçlardan artık gına gelmişti. Hani işimiz bu olmasa, hiçbirinin yüzüne bakacak durumda değildim, İşin tuhafı, can sıkıcı mücadelelerden yaka silken sadece ben değildim. Futbolseverlerin büyük bir bölümü (Benzer nedenlerle) statlardan kaçış sürecine girmişti.  Tribünler ciddi anlamda boşaldı. Ekranda da, seyir oranlarının düştüğü apaçık ortadaydı. Futbolumuz  can çekişiyordu... Durum o kadar vahimdi ki; FIFA dünya sıralamasında (Kimsenin varlığından haberi olmadığı) Yeşil Burun Adaları adlı garip bir ülkenin bile gerisinde kalmıştık. Şampiyonumuz G.Saray, Avrupa kupalarında önüne gelenden dörder yemeğe başlamıştı. Milli takım da, eleme grubunda yerlerde sürünüyordu.

Çok değil, birkaç ay öncesine kadar durum böyleydi... Şimdi herşey değişti mi?

Değişmedi ama, değişmek üzere...

Yeni sezon öncesi yapılan müthiş transferler, umudumuzun rektifiye olmasını yani yenilenmesini sağladı. Heyecan getirdi... Van Persie’li, Podolski’li, Nani’li ligimizin, eskisi gibi olmayacağı çok açık. Kimileri bu yıldızların yaşlarını sorun edip maraza çıkarmaya çalışsa da; ben çok memnunum. Geçen yıl Manchester United’da üstelik 27 maç oynamış, Hollanda Milli Takımı’nın hala vazgeçilmesi olan Van Persie’ye dil uzatmak, ayıp ötesi bir şeydir. Lig başlar, kötü oynar, beğenmezsin; ağır da olsa eleştiri hakkın oluşur. Ama Ahmet Çakar, adama geldiği gün demediğini bırakmadı. Yuh artık!

Bu adamlar Türkiye’ye asla gelmez” diye inatla iddia ettikleri, bir bir bizde toplanınca; mahçubiyetten yüzünü kapatacağına, daha da saldırgan oldu. Allah islah etsin!

***

Oysa... Yeni transferlerin yarattığı ambians, yüzünü görmek istemediğim Türk futboluna beni yeniden bağladı. Birçok insan da, benim gibi ligin bir an evvel  başlamasını bekliyor. Harika bir sezon olacak...

Uluslararası arenada büyük kariyer yapmış futbolcuların artan sayısı, ligimizin marka değeri için de önemli katkı sağlayacaktır. Yabancı gazeteler, onlar sayesinde ligimize artık daha fazla yer verecek.

Hınzırlık, muzırlık, ukalalık ve aşağılık yorumlar yapmayın da; bırakın millet işin keyfini çıkarsın.

Bozguncular dışarı!