Gülen hareketi için tarih ne yazacak?
Bilmem bu soruyu kendilerine soruyorlar mýdýr o yapý içinde yer alanlar, sorumluluk üstlenenler?
- Bir kere sadece “Tayyip Erdoðan karþýtlýðý” ekseninde þeytanla bile iþbirliði yapabilir bir halet-i ruhiye içine girdikleri yazýlacak. Þu andaki iþbirliklerinin de, ondan aþaðý kalýr yaný bulunmadýðý yazýlacak.
Amerika’daki neo-con odaklarla iþbirliði içindeler.
Avrupa’daki Türkiye karþýtý odaklarla iþbirliði içindeler.
HDP ile iþbirliði içindeler.
CHP ile iþbirliði içindeler.
Sol, liberal, ateist, ne bulurlarsa Tayyip Erdoðan karþýtý olmak kaydýyla herkesle iþbirliði içindeler.
- Ülkenin, bir terör örgütü ile evlatlarýnýn caný pahasýna mücadele ettiði bir süreçte, bozgunculuk rolünü en kötü biçimde üstlendikleri yazýlacak.Evet bunu yapýyorlar. Þehit cenazeleri üzerinden siyasi muhalefet çýkarmak için müthiþ bir medya provokasyonu yürütüyorlar.
Bozgunculuðu, bir ateisti ekrana çýkartýp, Kur’an’daki “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin...” mealindeki ayeti “Ne demek bu?” diye eleþtirtecek kadar ileriye götürdüler. Dinledi mi acaba Fethullah Gülen, Þahin Alpay’ýn o sözlerini ve içinden “Ne diyor bu adam?” diye bir isyan geçti mi, yoksa “Deðil mi ki Tayyip Erdoðan’a vuruyor, ne söylerse kabulümüz” mü dedi? Ne yaptý Egemen Baðýþ’ýn o çirkin “Bakara - makara” sözlerini 7 Haziran öncesinde ev ev dolaþýp Ak Parti aleyhinde kullanan paralel ablalar-abiler?
- Bir dini Cemaatin, bir dindar toplum önderini yok etmek için uluslar arasý odaklarýn projesi çerçevesinde nasýl kullanýldýðý yazýlacak.
Evet, Tayyip Erdoðan, kim ne derse desin, kendini aþan bir misyonun sembol ismi haline gelmiþtir.
Ýslam coðrafyasýnda Türkiye’nin ve Ýslam toplumlarýnýn kendilerine emperyalist odaklarca tayin edilen 100 yýllýk parantezi aþmasý mücadelesinde bir rol yüklendi bu kadroya. Bu Türkiye’nin de kendi kendisi olmasý mücadelesi idi.
Bu kadro, son derece dikkatli bir politika ile Türkiye’nin stratejik derinliðini fonksiyonel hale getirmeye çalýþtý. “Komþularla sýfýr sorun” bunun içindi. Ekonomik iliþkilerle Ortadoðu’nun bir barýþ coðrafyasý haline getirilmesi çabalarý bunun içindi. Öyle ki bölge ülkeleriyle ortak bakanlar kurulu toplantýsý yapýlacak bir iliþki çerçevesi geliþmiþti.
Tam o sýrada “Arap Baharý” sürecinde, bölgede emperyalizmin uzantýsý diktatörlerin yýkýldýðý ve “Türkiye’yi örnek alan siyasi kadrolar”ýn iktidar olduðu bir süreç geliþti.
Ama bir merhalede, bölgeyi denetim altýnda tutmak isteyen güçlerle Türkiye’nin tercihleri arasýnda çeliþkiler ortaya çýktý. Ve o çeliþkilerin merkezinde Tayyip Erdoðan’ýn liderliði görüldü.
Tayyip Erdoðan Türkiye’nin lideri idi. Türkiye ise bu coðrafyanýn yere kapaklandýðý tarih kesitinde yine bu coðrafyanýn merkez ülkesi idi. Hani insan düþtüðü yerden kalkacaksa, Ýslam dünyasýnýn kalkýþýnýn da Türkiye’den olmasý beklentisi vardý.
Ayrýca Erdoðan’ýn, arkasýnda çok güçlü bir halk desteði vardý. Bu hareketin lideri olarak 13 yýllýk iktidarý süresince Türkiye’de pek çok sosyal, ekonomik hamleye imza atmýþtý.
Ve bir gün bu coðrafyanýn en acýlý sorununda dünyanýn seyrettiði bir platformda, eli kanlý canilere “One minute, bir dakika, siz çocuklarý ve katilleri öldürmeyi iyi bilirsiniz” diye haykýrmýþtý.
Tayyip Erdoðan’ýn böyle bir merkez liderlik odaðý haline gelmesinin “One minute” ile alakalý olduðu söylenebilir.
Operasyon, iþte bu Tayyip Erdoðan’a karþý yapýlýyor ve bir týrnak içinde “dini cemaat”, adeta kendi insanýný vurmaya soyunduruluyor.
Tayyip Erdoðan ve onun þahsýnda Ýslam dünyasýnýn bir hamlesi düþürülürse, bunun tarihi “Gülen hareketi”nin arkadan vurmasý ile birlikte yazýlacak.
Gülen hareketi, diyalog vs. gibi yaklaþýmlar çok eleþtirilse bile, benim de iþtirak ettiðim yoðun bir hüsnü zanla Türkiye’nin ve Ýslam’ýn evrensel bir hamlesi gibi görüldü, onun için olmalý ki, bizzat Erdoðan ve diðer Ak Parti kadrolarý dahil birçok devlet adamý onlara destek verdi.
Kimse, bir arkadan hançerlenmeyi beklemedi.
Bugün Neo-con hareketi ve Ýsrail ile paralel, nerede ise Sisi duasýna çýkmýþ, içerde bu küresel kumpasý emir telakki eden tüm çevrelerle el eleTayyip Edoðan’ý vurmaya soyunan bir hareket... Tarih yargýsýný kendileri yazýyorlar. Ne diyelim.