Bozuk düzenden, acil imdat çağrısı!

Bu yıl hiçbir takım şampiyonluğu hak etmiyor... Çünkü oynanan futbol, taçlandırılmaya aday değil. Bir haftada 9, tam sezonda yaklaşık 300 maç oynandığı bu ülkede; toplasan 10 müsabaka, asgari kalite sınırını ancak aşabiliyor... Bu kadar verimsiz, bu kadar önemsiz, bu kadar özensiz ligden “Şampiyon” diye bir liyakat çıkarmak; futbola ihanettir.

Uçuk, ütopik ve hatta saçma bir fikir olabilir ama; bu şartlar altında ligin oynanmasına kilit vurulması, yürekten beklediğim bir şeydir. Futbol piyasasından nemalananlar, futbola gönül verenleri sanki tiye alıyor, dalgasını geçiyor... Bozuk, kokuşmuş, son kullanma tarihi geçmiş, hileli futbolu piyasaya sürenler; Rekabet Kurulu tarafından mı olur, Türk Standartları Enstitüsü tarafından mı olur, bir şekilde disiplin altına, denetim altına, kontrol altına alınmalıdır.

Belli ki, Futbol Federasyonu bunu yapamıyor. Kaliteli futbolu sağlayacak tedbirlerden vazgeçtim; ne kuralları uygulatabiliyor... Ne kendi varlığını kabul ettirebiliyor... Ne olayları engelleyebiliyor... Ne de elinden alınmak üzere harekete geçilen Naklen Yayın Havuzu’nu koruyabiliyor.

Trabzon-Galatasaray maçında hakemin kafasına atılan çakmaktan bile hesap sormaya kaçınan bir çaresizlik içindeyiz. Ligimiz Dingo’nun ahırına döndü, içinde seyisi yok!

Türkiye, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası kura çekimlerinde 2’inci torbadaydı. Bugün 5’inci torbaya düşme noktasına geldi. Bu gidişle son torbaya inersek, kimse ağlamasın. Herkes, elbirliği ile ülke futbolunu uçuruma itmeye çalışıyor.

Düşünün ki; üç büyüklerden biri “Sahtekarlık” suçlamasıyla Avrupa kupalarından uzaklaştırma cezası alıyor.. Bir diğeri şike iddiasıyla, yıllardır kendi liginden dışarı başını uzatamıyor. Futbol Federasyonu’nun kendi kararıyla değil; doğrudan FIFA’nın dayatmasıyla alt liglerden bazı kulüpleri bulunduğu kategoriden bir alt kümeye indirmek zorunda kalıyoruz. Alman, İspanyol, İngiliz, İtalyan, Fransız liglerinde olmayan ve asla olmayacak bir şey; bizde sıradan bir uygulama haline geldi. Bu konuda utanç sınırını da aştık...

Hepimiz adam olana kadar, (Elbette olmayacak bir şey ama) Türkiye’de liglerin durdurulmasını talep ediyorum. Çünkü tanık olduğumuz felaketlere/acılara/saçmalıklara/kalitesizliğe daha fazla dayanacak takatım kalmadı.