‘Brassica Carinata’ nedir biliyor muyuz?

Basit söylenişi; Etiyopya hardalı!

Peki ne işe yarar? Birçok yararı olmasıyla birlikte beni ilgilendiren “Kanada’da Falcon bir jet uçağının tamamen bu bitkiden elde edilen” bio temelli yakıt ile uçurulması!

Sevgili dostlar, “bio temelli” yakıtlar ülkemizde parlayıp sonrasında gelen düzenlemeler ile adeta ÖLÜRKEN, dünya genelinde araştırmalar devam ediyor. Yukarıdaki haber de şaka değil, Falcon büyüklüğünde bir uçak böyle elde edilen bir yakıtla uçuruluyor ve “kirlilik testleri” normal jet yakıtından kat kat düşük çıkıyor!

Sonuç: Dünya bu yönde radikal büyük adımlar atarken, cari açığı “enerji üstüne” şekillenen “Türkiye bu alanda ne yapıyor” merak ediyorum...

Yazıcı çok net konuştu

Bankaların aldıkları “ekstra” ücretler kendisine sorulan Hayati Yazıcı çok net konuştu ve “kriteri” tanımladı, aynen aktarıyorum: “...Herkes hizmet yaparken bu hizmetin bedelini alsın ama bu sömürüye varacak bir şekilde olmasın. Hassasiyetimiz bu noktada... Çalışmamız devam ediyor.”

Tespit çok net ve açık; SÖMÜRÜYE DÖNMESİN! Şimdi soralım; acaba sömürenler bu cümleden ders alıp kendilerine çeki düzen verecekler mi yoksa Devlet’in sopasının sırtlarına inmesini mi bekleyecekler!

‘Türkiye’ye uçak gemisi fazla’ diyenlere

Bazı köşe ablaları ve babaları karar vermişler; Türkiye gibi bir ülkenin uçak gemisi neyine!

Bu saçma çıkışa “ne desem-ne yazsam” bilememekle birlikte “benim ülkem küçük kalsın, haddini aşmasın” diyen insanların ülkede kamuoyu oluşturma sürecine katılma fırsatları olması da ayrıca üzücü bir durum... Osmanlı’nın son dönemlerindeki “sözde aydın” kafası; bu ülkeden de, insanından da bir cacık olmaz en iyisi bir “sömürge” olalım ve “efendilerimizin” peşinden gidelim...

Sevgili dostlar, Başbakan Erdoğan Afrika’da neden dolaşıyor? Ne yapıyor ve nasıl bir temel atıyor? Veya Ortadoğu’da orduların geçemediği yerlerde neden yanındaki birkaç kişiyle dolaşıyor? Büyük riskler alıyor ve YENİ BİR DENKLEM kurmak için uğraşıyor? En önemlisi Türkiye nereye koşuyor? Bütün bu sorulara cevap aramaya bile zahmet etmeyip, gözlerinin önünde ORTAYA ÇIKAN TÜRKİYÊ gerçeğini algılayamayıp-anlayamayanlar hala “küçük olsun, bizim olsun, sahibi olsun” şarkısını söylüyorlar!

Ey gözleri, kulakları kapalı ve kalpleri mühürlüler, siz görseniz de görmeseniz de, anlasanız da anlayamasanız da Türkiye artık cihanşümul bir DÜNYA DEVLETİ ve bu yolda gereken bütün adımları da atacak! Türkiye’ye değil bir uçak gemisi, her bölgede görev yapacak ve Türk bayrağını dalgalandıracak birkaç uçak gemisi gerekli!  

Sonuç: YENİ BİR DÜNYA kuruluyor ve Türkiye de bu denklemde yerini alıyor, öncü oluyor! İçerideki “teslimiyetçilerin” taşıdıkları kafanın “AB üyeliği ipine bağlı kalmak ve bu yolda heba olmak” olduğunu bilen biri olarak diyorum ki; Türkiye artık bir süper güç ve içine konmak için çabalanan kefeni çoktan yırttı! YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ, güçlü, emperyal, cihanşümul Türkiye!