Bravo Filli Boya...

Filli Boya parasını ödeyerek Özgecan için ekranlarını siyaha düşürdü kanalların. Bir sürü insan kanalların ortak tavrı zannetti bu eylemi.

Hatta sosyal medyada tebrik mesajları da yazıldı.

Oysa durum farklıydı, parası ödenmiş siyah ekranlardı gördüklerimiz.

***

Bir acı üzerinden marka iletişimi yapılır mı? Yapılmaz elbet ve Filli Boya’da markasını kimsenin gözüne sokmadı, o yüzden bir sürü insan bu durumu kanalların ortak tepkisi zannetti.

Oysa kanallar arasında o reklamdan sonra hala komedi programları yayınlayan vardı.

Yas yayınına geç demiyorum ama en azından eldeki Türk filmi stoklarından sosyal mesajları da olan bir film seçilebilirdi.

Her neyse dün hem televizyonlar hem de radyolar vatandaşın sesi oldu.

Özellikle radyolarda konuşan insanların gösterdikleri vakur tepki, bir başkasının acısını paylaşma çabası gerçekten saygıyı hak ediyor.

***

Kanal D Haber yayın için Özgecan’ın ailesinin yayına gitti. Özgecan’ın ailesi hem ATV’de Müge Anlı’ya hem de Kanal D’de Cüneyt Özdemir’e konuşurken çoğu kişiye insanlık dersi verdi.

Show Haber topa tersten girdi, katilin annesiyle konuştu, bir başka gerçeği ortaya çıkardı.

Bir zamanlar şiddet gören günün birinde bir başkasına şiddet gösteriyor.

***

Özgecan vakası konuşmaktan imtina ettiğimiz konuları da konuşma imkanı veriyor medyaya.

Örneğin çalışan ve kariyerinde başarılı olan kadınların cinsel kimliğiyle ilgili çirkin göndermeler de aslında bir şiddet.

Yasalar konusunda haksızlık etmemek lazım aslında cezalarımız son derece ağır. Sorun, yasa çıkarmakla değil yaşam biçimi ve kültürü oluşturmakta azalacak.

Önemli olan o kültür değişimini sağlayacak yayınlara imza atmak...