Bruma sayesinde 3 puanla döndüler

Galatasaray ilk 10 dakika maça iyi başladı. Sağ kanatta SabriYasin anlaşmasında gol pozisyonuna da girdiler. Ancak 10. dakikadan sonra Galatasaray’da inanılmaz bir ağırlık ve topu kaptırdıkları yerden geri dönüşler kötü olunca Adanaspor, Sarı-Kırmızılılar’ın kalesinde her seferinde etkili oldu.

Cim-Bom’da Podolski, Bruma ve Yasin ilk yarıda Adana defansının içinde kayboldu. Bu da Selçuk ve Tolga’nın orta alandan 2. bölge geçişleri yavaş yapmalarından ve rakip arkasına , kilit pas atamamalarından kaynaklandı.

Cim-Bom ilk yarıda topa sahip olma yüzdesi olarak çok iyiydi. Ancak yana ve mesafe katetmeyen bir pas trafiğiniz varsa sonuç elde edemezsiniz. 2’den 3. vitese gecmeyen bir araba gibiydi Galatasaray. Top yuzdesi 70’e 30 gibi olmasına rağmen kaleye çekilen sut ve etkili kanat orta sayısı çok azdı. Sabri’nin yaptığı bir kaç orta dışında pozisyon bile yoktu. Adanaspor ise Tevfik’le, Edgar’la Roni ile Galatasaray kalesini yokladı. Hele ilk yarının sonunda Edgar’ın Muslera’yla karşı karşıya kaldığı ve gecikince son anda Carole’un uzaklaştırdığını da sayarsak Adanaspor’un yakaladığı pozisyon sayısı çok daha iyiydi Galatasaray’a oranla.

 İkinci yarıya istekli başlasa da Galatasaray, yine gol pozisyonlarına giren Adana oldu. Riekerink, Yasin ve Tolga’yı çıkarıp Sinan ile De Jong’u alarak taktik değişikliğe gitti. 60’tan sonra Adana’nın temposu düşünce Galatasaray’ın atakları Bruma ve Sinan’la tehlikeli olmaya başladı. Nitekim 70.dakikada Bruma sahne aldı. Portekizli, Koman’ı geçip ceza sahası dışından nefis vurdu; Eren ‘in kafası, Selçuk’un frikiğinde geçit vermeyen kaleci Karacic’i avladı. Bu golle maçı kazanan Galatasaray Adana’dan istediğini alıp döndü.