Bu avantaj kaçar mı?

Maça Volkan Babacan hariç bütün oyuncular Letonya yarı sahasında başladık. İlk 15 dakikada Volkan Şen’le çok net 3 gol pozisyonundan yararlanamadık. İlk yarıda Gökhan Töre’yi hiç kullanamadı milliler. İlk 10 dakikadan sonra rakibin üzerindeki korku gitti. Millerimiz geri dönüşlerde geç kalıp rakibe müdahale edemedi. Ataklardan sonra fazla oyuncuyla ilerde kalınca geride açıklar verdi millilerimiz.

Günün adamı Volkan Şen olabilirdi. 3 tane yüzde yüz golü atamadı. Letonya kalecisi mi iyiydi yoksa Volkan’ın gol becerisi mi kötüydü bilemedim.

İlk yarıda şut kalitemiz takım olarak çok düşüktü. Arka 4’lü kendini garantiye almaya çalıştı. Her seferinde 4’e 4 kaldık. Yarı sahada daha sert ikili mücadelelere giremedik. İleride çok iç içe girdik, genişleyemedik. Zaten Letonya takımının istediği buydu. Ceza sahası içinde enlemesine oyunu açamadık. Arda top ayağındayken çok etkili ama belli ki maç eksikliği var; geri dönüşlerde zorlandı.

Kalabalık savunmayı tek yönlü Caner tarafından delmeye çalıştık. Ozan sağ tarafta hücum anlamında katkı sağlayamadı. Yaptığımız yan ortalar kötüydü. Çok az kişi ile hücuma destek verince de tehlike yaratamadık. 5- 6 gol bulabıleceğimiz ilk yarıda maalesef gol atamadan soyunma odasına gittik. 

İkinci yarıya da coşkulu ve istekli başlayan Millilerimiz’di. Fatih hoca taktik değişikliği ile yandan ortalarda etki yaratmak için Volkan’ın yerine Umut’u, Töre’nin yerine Şener’i oyuna alarak yaptı. Bu değişiklikler önde baskıyı ve pozisyonları getirse de çok gol kaçırdık. Ozan, Burak, Hakan... Bu kadar gol kaçmaz ki kardeşim!

Letonya takımı top bizde iken 15-20 metrelik alana gömülüp alan bırakmadılar. Kaleci Vannins kurtarışlarıyla geceye damga vuran isimdi.

72’de rakibin kontra atağında yüreğimiz ağzımıza geldı. Hakan Balta sakatlanma pahasına önemli 2 hamle yaparak gol kurtardı ki hakkını vermek lazım. Maçtaki çoğu şutumuz kalecinin üstüne gitti. Ancak Selçuk 77’de düzgün bir vuruşla topu kalecinin uzağına bırakınca aradığımız golü de bulmuş olduk.

Milliler büyük bir avantaj yakalamıştı. Ancak 90+1’de yediğimiz gol avantajı terse çevirdi. Şimdi pazar günü Hollanda’yı yenmek zorundayız.