Bu ayıp Özbek ile Tudor’un!

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci ön eleme turu ilk maçında sıradan bir takım olan İsveç ekibine ilk maçta iki farklı yenilip taraftarına hayal kırıklığı yaşatmıştı. İkinci maçta da kötü bir oyun ortaya koyan Sarı-Kırmızılılar ihtiyacı olan skoru elde edemeyip Avrupa’ya veda etti.

Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor ilk maçtan farklı olarak sadece Rodrigues’i kulübeye alıp onun yerine yeni transfer Belhanda’ya forma verdi. Oyun boyunca farklı hurdacılardan rastgele toplanmış parçalardan oluşturulmuş uyumsuz, ayarsız bir makina gibi çalışan bir Galatasaray izledik. Tarihinde ilk kez Avrupa’da mücadele eden sıradan bir İsveç takımına karşı ilk ciddi pozisyonunu ancak ilk yarının son dakikalarında bulabilen Sarı-Kırmızılı takımda, büyük umutlarla alınan Belhanda’nın ayağına ilk yarım saat neredeyse top değmedi.

Golcü olarak alınan Gomis çok güçlü, hırslı ve istekli. Ancak ne orta saha ne de diğer hücumcular kendisini top ile buluşturamadılar. İlk yarı boyunca sadece Linnes’in ortasına bir kafa vuruşu yapabildi. G.Saray’ın böylesine sıradan bir takıma daha ikinci ön elemede elenip Avrupa’ya veda etmesi iki acemi Dursun Özbek ve Tudor’un ayıbıdır. Dursun Özbek ve İgor Tudor ikilisi ile bu Galatasaray’ın Süper Lig’de de başarılı olması mucizelere bağlıdır.

Maçın Alman hakemi Bastian Dankert 5 yıldır FIFA kokartı taşımasına rağmen önemli maçlarda görev verilmeyen ve daha çok gençler kategorisindeki müsabakalarda düdük çalan bir isim. 37 yaşındaki hakem dün akşam da zaman zaman acemice kararları ile izleyenleri çıldırttı. İlk yarıda rakibine sert ve kontrolsüz bir şekilde faul yapan Gomis’e gösterdiği sarı kart doğruydu. Östersunds ceza alanı içinde ayak ile oynama mesafesindeki bir topa kafa ile müdahale etmeye kalkan İsveçli oyuncu lehine faul kararı vermesi ise uluslararası bir hakem adına gerçekten komikti. İsveçli oyuncuların vakit geçirme taktiklerine haklı olarak itiraz eden Muslera’ya gereksiz sarı kart gösterdi. G.Saray aleyhine vermiş olduğu penaltı kararı doğruydu. Ayrıca Muslera’ya kırmızı kart göstermemesi de yerinde bir karardı.