Bu başkan, bu rektör ve bu vali ile!

Hafta içinde memleketim Tokat’ta idim. Seçim çalışmalarını yakından takip ettim, halkın nabzını tutmaya çalıştım. 

Değerli dostum 22. Dönem Tokat milletvekili İbrahim Çakmak beyle bir dizi çalışma yaptık. 

Biz oradayken yapılan Eğitimciler Birliği Sendikası’nın toplantısına katıldık. 

Toplantının şeref misafiri Bosna-Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Selvedin Sataroviç idi. 

Sataroviç, 31 Mart seçimlerinin önemini, ‘Biz seçimlerden Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlenmiş olarak çıkmasını bekliyoruz. Onun güçlenmesi bizim güçlenmemiz demektir!’ diyerek özetledi. 

***

Genel başkan Ali Yalçın da Türkiye’nin bir emperyalist saldırıya muhatap olduğunu. Bu saldırının hedefinin ülkeyi güçlü ve bağımsız bir ülke yapan emperyalizme boyun eğmeyen Erdoğan’a karşı yapıldığını, dolayısıyla 31 Mart seçimlerinin sıradan bir mahalli idareler seçimi olmadığını vurgulayan güzel bir konuşma yaptı. 

Tokat Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Eyup Eroğlu da hazırunu kısa bir konuşmayla selamlayıp kendi programına geçti. 

***

Bu bağlamda Tokat’ta AK Parti’nin seçimi rahat kazanacağının altını çizmek isterim.Eyüp Eroğlu geçen 5 yıl içinde Tokat’ın çehresini değiştirmiş, hizmetleriyle Tokat’a damgasını vurmuş halk tarafından sevilen bir başkan olmuş. 

Ben de severdim ama son hizmetini görünce daha fazla sevdim. 

Tokat’a kazandırdığı Şehir Müze’sini gezince arttı sevgim. 

Bir ay önce açılan,Tokat Şehir Müzesi 1200 metrekare üzerine oturan 3 kattan oluşuyor. Zemin katta mahalli geleneksel zanaatlara ait 13 dükkan ve yöresel mutfak kültürünü yansıtan bir bölüm var. 

Aynı katta ilk ve anaokulu öğrencilerine yönelik uygulama atölyesi, geleneksel mesleklere ait el aletleri ve Osmanlı ölçü aletleri sergileniyor. 

***

Giriş katta her türlü sanat etkinlikleri düzenlenebilecek bir sanat galerisi, 366 fotoğraftan oluşan Tokat fotoğrafları paneli, sadaka ve binek taşları sergilenmekte. Yüksek lisans dâhil her kademedeki öğrencinin ve yetişkinlerin kullanabileceği derslik ve atölye, şehir kitapları başta olmak üzere her türlü belgenin yer alacağı şehir arşivi var. 

Üst kat şehre ait tarihi ve abidevi eserlerin etkileyici biçimde sergilendiği bir içeriğe sahip. 

Doğrusu ben bir Tokatlı olarak memleketimin böylesine zengin bir tarihe sahip olduğunu müzeyi görünce öğrendim. 

Müze sıradan bir sergi alanı olmamış. Her meslek canlı gibi duran mankenlerle ilgi çekici hale getirilmiş. 

Gezerken bana izahat veren, müzenin kuruluşuna da öncülük eden müze müdürü Hasan Erdem ‘Bizim müzemiz eserleri itibarıyla Türkiye’deki şehir müzelerinin en zengini!’ diyerek de iddialı bir çıkış yaptı. 

***

Tokat’ı bu dönemde çok şanslı görüyorum. 

Belediye başkanının kültür ve sanata bu denli önem vermesi güzel bir şey ama asıl üniversite ve milli eğitimin bağlı olduğu valilik değer vermezse eksik kalır. 

Memnuniyetle gördük ki yeni rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve yeni valimiz Ozan Balcı beyler de kültür ve sanata değer verme konusunda belediye başkanından geri kalır değiller.  

İyi bir kitap okuyucusu olduğu anlaşılan valinin ‘Tokat’ı kitabın başkenti yapacağız!’ sloganı da müze müdürünün ki gibi iddialı bir çıkış. Ama onu kararlı gördüm hatta bu hususta Anadolu Mektebi projesini tavsiye ettim anında faaliyete geçti. 

Bu belediye başkanı, bu rektör ve halkın ikinci Recep Yazıcıoğlu dediği bu vali ile Tokat kendisinden çok bahsettireceğe benziyor. 

Sağolasınbaşkan, başarılar rektör bey, teşekkürler vali bey, var olasın Hasan Erdem!

 

NOT:

Yarın saat 20.45’de Hedef Platformu’nun Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde tertip ettiği programda seçimleri konuşacağız.