Bu bayram Türkiye tatilde

Bu hafta tatilci bakışı diyerek, Ramazan Bayramı tatilinde Türkiye ve dünyadan değişik destinasyonlara tatilcilerin göstermiş olduğu yoğun ilgi ve talep, turizmi oldukça hareketli günlere taşıyor. Bayram tatilinde otellerde, turlarda yer bulmanın neredeyse imkanı yok gibi.

Kıbrıs, Antalya, Bodrum, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Özdere gibi tatil bölgesinde bulunan otellerde ünlü sanatçıların sahne alması fark oluşturarak tatilcilerin tercih etmesi için etken oluşturuyor.

Bu bayram da renkli tatilci karelerinin yaşanılacağı apaçık belli. Seyahat acentaları, oteller, turizm işletmeleri, hava/kara/deniz ulaşımı firmaları, kısacası seyahat endüstrisinin bütün bileşenlerinin aktif olduğu 2017 tatil sezonu da okulların kapanması ve bayram tatiliyle birlikte yüksek sezona geçişi yapmış oldu.

Tabi ki burada benim için önem arz eden, arzu ettiğim en önemli konu tatilcinin fiyat/arz/talep/ dengesinde istediği turizm ürünüyle buluşması ve hayal ettiği tatili yaşayabilmesi ancak burada tüketicinin kendi tatil profilini doğru belirlemesi, iyi araştırma yapması, doğru acentayla, doğru otelle buluşması çok önemli. Malumunuz bir yıl boyunca çalışmış, bütçesini ona göre ayarlamış, tatil programını yapmış, çalıştığı yerde, evinde, trafikte internet üzerinden incelemeler yapmış, resimlere bakmış, heveslenmiş bir an önce tatil zamanı gelse de gitsem diye tatili iple çekmiş milyonlarca tatilcinin hayal kırıklığına uğramaması ne umduk ne bulduk dememesi lazım. Dilim yettiğince, imkanlar el verdiği sınırda hatta çoğu zaman sınırları zorlayarak bu konuda binlerce tatilciye yol göstermek, destek olabilmek için gayret gösteren ve aynı zamanda da turizm sektörünün yatırımcısından yöneticisine, çalışanına, ürünlerine varana dek doğru ifadelerle sesi olabilmek, nihayetinde de ülkemiz turizminin doğru yapılması, gelişimi, bugünü ve yarını için ömrünü yollara, yolculuklara, seyahat endüstrisine adamış bir  kardeşiniz olarak 7’den 70’e sizlerle birlikte olmaya çalışıyorum.

Özellikle kültür turlarında ve ortak seyahat edilen tur ve tatil organizasyonlarında iyi iş çıkarmak ve başarılı olabilmek ciddi emek istiyor. Anı Tur’un Cruise/yurtdışı turlar/kültür turları koordinatörlüğünü yapan Hakan Öksel kardeşim bu konuda başta gelen başarılı isimlerden birisi. Özellikle eleştiriye ve gelişime açık olması, ekibiyle iyi koordine olması, Türkiye’de son dönemde en fazla kültür turuna araç kaldırması dikkatimi çeken detaylar arasında. 2017 Ramazan  Bayramı tatilinde de yurtiçi ve yurtdışı turlarını Hakan Öksel ile değerlendirdik:

"Uzun süreli olup Ege/Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde tatilini değerlendirmeyi tercih edenler bir yandan Karadeniz’in muhteşem doğası ve insanıyla bölgenin kendine özgü yapısını yaşarken diğer tarafta da Ege/Akdeniz’in birbirinden güzel koylarında denize girip serinleyebilir, gezilip görülmesi gereken müze ören yerlerini ziyaret edebilirler."

Kısa süreli Bayram tatili planlarında ise Kapadokya, Safranbolu, Kuşadası, Bursa ve Eskişehir turlarına yoğun ilginin olduğunu, Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise huzur ve güvenin sağlanmasıyla GAP turlarının oldukça talep gördüğünü belirten Hakan Öksel, yine en çok talep gören turun ise Rodoslu Likya (Fethiye) turu olduğunu söyledi:

"Bu turlara kapı vizesi ile misafirlerin katılabilme imkanı tercih edilmesinde önemli bir rol oynadı. Hem Karadeniz ve Batum turu hem de Rodoslu Grand Likya turu bir günde 2 ülkeyi tanıma imkanı sağlamaktadır. Yurtdışı turlarında bayram döneminin yaklaşması ile birçok tur neredeyse tamamen dolmuş durumdadır. Tayland turları, İtalya ve Benelux turlarına talepler bir hayli fazla, sadece bayram dönemi olarak değil genel olarak da Küba turlarımızda fiyat avantajını yakaladığımız için çoğu turumuzu doldurduk. Vizesiz turların başında gelen uçaklı Balkanlar turu için de özellikle bayram dönemine ve sonrasına talep fazla, yine otobüslü Balkanlar turlarımız ve Orta Avrupa turlarımızda katılımların fazla olması sezonun güzel geçeceğinin göstergesidir. Klasik İspanya ve özellikle Grand İspanya, Portekiz programına da çok fazla ilgi var çünkü ürün olarak bir muadili olmadığı sadece bizde olması ve İspanya ve Portekiz'in tüm güzelliklerini görebilme imkanı sağlamaktadır.Misafirlere tavsiyemiz son haftayı beklemeden rezervasyonlarını bir an önce yaptırmalarıdır."

Benden bu haftalık bu kadar Tatil tadında kalın…