Bu Beşiktaş açık ara şampiyon olur

Geçen hafta Kardemir Karabükspor karşısında aldığı yenilginin şokunu hafta arasında UEFA Avrupa liginde İsrail deplasmanındaki galibiyet ile biraz da olsa atlatan Beşiktaş dün akşam kendisine göre zayıf rakibi Akhisarspor karşısında çok rahat birüç puan elde etti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ideal kadrosunu sahaya sürerken cezalı Dusko Tosic’in yerine Atınç’ı oynatıp tercihini Rodolfo’dan yana kullanmadı. Şu bir gerçek ki Beşiktaş, hem kadro kalitesi hem de kadro zenginliği açısından Bu ligin en en iyi takımı ve Akhisarspor gibi takımlar ile de arasında dağlar kadar fark var.

Oyunun ilk yarısının hakimi olan Siyah-Beyazlılar Cenk ve Talisca ile iki güzel gol bulurken Babel ile de iki mutlak gol pozisyonundan faydalanamadı. İlk yarı boyunca Beşiktaş’ın oynamasına müsade eden Akhisarspor ise Özer Hurmacı ile yakaladığı fırsatı kullanamadı. İkinci yarıda ise daha kontrollü oynayan ve hafta arası oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçını da düşünen Beşiktaşlı oyuncular kendilerini çok zorlamadan mücadele etmelerine rağmen Atınç Nukan’ın kafa golü ile tamamen rahatladı.

Hakem Barış Şimşek en son olarak 12. haftada, 25 Kasım 2016 tarihinde Galatasaray-Bursaspor maçında düdük çaldı. O günden sonra Süper Ligde 8, Ziraat Türkiye Kupası’nda 7 maç haftası yani 15 maç haftası görev alamayan Barış Şimşek, nasıl olduysa MHK Başkanı tarafından birden bire lider Beşiktaş’ın, Akhisar Belediye ile oynadığı bu önemli müsabakaya hakem olarak atandı. Böyle garip, kafa karıştırıcı, güven sarsıcı bir hakem atamasının dünyanın hiç bir yerinde olacağını da sanmıyorum.

Barış Şimşek ev sahibi takımın bir penaltısını vermezken iyi niyetli iki takımın oyuncuları sayesinde başka önemli bir sıkıntı yaşamadı.

Oyunun hemen başında Akhisarspor ceza alanı içinde Samardzic’in ayak darbesi ile Oğuzhan’in yerde kaldığı pozisyonda Beşiktaş lehine penaltı kararı vermeyerek önemli bir hata yaptı. Oyunun ikinci yarısında köşe vuru- şu yapıldıktan sonra top havada iken düdük çalıp itişen oyuncuları ikaz eden ilk hakem olarak da dün akşam Barış Şimşek’i gördüm.