Bu beyazlar kilo aldırmıyor

Sağlıklı yaşamın da zayıflamanın da en büyük düşmanı 3 beyazdan uzak durun. Bunun yerine enerjinizi artıracak, hastalıklardan koruyacak, fazla kilolarınızı hızla verdirecek beyazlara yönelin.

Söz konusu kilo vermek olunca ilk hedef üç beyazdan uzak durmak olur. Un, tuz, şeker... Bu üç beyazdan uzaklaşıp bir de sağlıklı beyazları hayatınızın bir parçası haline getirirseniz, hastalıklarla ve fazla kilolarla daha kolay başa çıktığınızı göreceksiniz. İşte mucizevi beyazlar:

-Yumurta: Anne sütünden sonra bilinen en kalite protein kaynağıdır. Yapılan araştırmalar, kahvaltıda yumurta tercih eden bireylerin, gün içinde daha tok hissedip kilo kontrolü sağlamada daha başarılı olduklarını bildiriyor. Yumurtanın sarısında bulunan kolin vitamini vücuda girince fosfotidil koline dönüşüp, karaciğerde yağ ve kolesterol birikimini önlüyor. Bunun yanı sıra, sinir sisteminin gelişiminde ve hafızayı kuvvetlendirmede de oldukça etkin bir vitamin olarak biliniyor kolin. Ayrıca yumurta, içerdiği eşsiz besin ögeleri ile bağışıklığı güçlendiren, göz sağlığını kuvvetlendiren, kan yapımına katkıda bulunan demir açısından da oldukça kıymetli bir besindir.

-Süt: Özellikle çocukluk, hamilelik ve yaşlılık döneminde kemik sağlığı açısından büyük önem taşıyan süt, hayatın her evresinde olmazsa olmaz bir besindir. Yapılan birçok araştırma düzenli süt tüketiminin vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, tokluk sağlayarak obeziteden koruduğunu ve kan basıncını düşürerek yüksek tansiyon riskini azalttığını belirtiyor.

-Yoğurt: İçerdiği bağırsak dostu bakterilerle kolon sağlığını koruduğu ve kolon kanseri riskini azalttığı uzmanlar tarafından sıkça vurgulanıyor. 2005 yılında obezite dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre; düşük yağlı veya yağsız yoğurdun içerdiği kalsiyum sebebiyle kilo korumada yardımcı olduğu bildirilmiştir. Yoğurt,  kolesterol düşürücü etkisinin yanı sıra kan şekerini dengelemede görev alır. Şeker hastaları kaymaksız yoğurt tüketerek, düzensiz kan şekeri değerlerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olabilirler.

-Sarımsak: İçindeki kükürt bileşikleri sayesinde bakteri, virüs, mantar gibi zararlı mikroorganizmalardan koruyucu özelliği vardır. Yapılan araştırmalar, germanyum maddesinin kanserden koruyan güçlü bir antioksidan olduğunu ve en fazla sarımsakta bulunduğunu göstermiştir. Ayrıca çalışmalar, sarımsak tüketiminin sağlıklı kan basıncı ve kan şekeri dengesi için oldukça yararlı olduğunu vurgulamaktadır.