Bu cezalara indirim kampanyası başlar!

Cezalar açıklandı... Genelde fena değil gibi görünüyor ama, olayların fitilini ateşleyen Belhanda’nın pas geçilmesi; (Hukuki argümanı ve nedeni ne olursa olsun) ister istemez karara tepkileri davet edecektir. Zaten çoktan itirazlar başladı.  Haksız da değiller... Yargı hukuku ile vicdan hukuku bir türlü anlaşamıyor.

***

İşin daha da kötü tarafı var. Her zaman olduğu gibi, Tahkim’in verilen cezaları budayıp kuşa çevirmesi söz konusu... 

PFDK ile bol kepçe ceza verip, tepkilerin boyutunu kontrol altına almak... Ardından da, Tahkim’le ceza indirimi yaparak; bu kez karşı tarafın gazını almak gibi bir döngü içindeyiz. 

Arda’ya 16 maç ceza verip sonra bunu yarıya indirmek, işte bu düzenin işleyen son halkasıdır. Böyle geldi, böyle gidecek...

***

PFDK ve Tahkim Kurulu arasındaki hukuk faciası; ikisinden birinin bu işten hiç anlamadığını net bir şekilde ortaya seriyor. Birisi ceza veriyor, öbürü indiriyor. Ya da tamamen kaldırıyor.

Ara-sıra farklı kararlar ve hüküm farklılığını bir dereceye kadar anlarım. Kabul ederim... Ama hiç durmadan birbirini reddeden, tamamen ters düşen, adil olma durumuyla çelişen yığınla karar çıkması; hukuk fiyaskosudur. İki taraftan birisi, bu işten anlamıyor; düpedüz hukuk cahili ama, kim?.. Araştıran ve soran da yok! Düzen işlerine geliyor.

Türk futbolunun hep kaosta, çıkmazda, çukurda olmasının temel nedenlerinden biri; iki kurulun adaletle alay etmesidir. 

***

Göreceksiniz; derbi için verilen son kararlar da, yakında büyük indirim kampanyasından yararlanacaktır. Federasyon, hem nalına hem mıhına vurmak amacıyla; iki kurulu birbirine tokuşturuyor ki, sonunda zeytinyağı gibi hep üste çıksın.

Bu yüzden; 7 kişiye toplam 43 maçlık cezanın, 20’ye düşmesi kesindir. Çünkü sistem böyle işliyor.