Bu çocukları askeriyeden atan kim

Milli Savunma Üniversitesi Teşkilat Şube Müdürü Kıdemli Albay Kadir Atakan, Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olmak suçlamasıyla geçen hafta tutuklandı. Atakan’la birlikte, hâlen görevde olan birçok subay da FETÖ mensubu oldukları gerekçesiyle tevfik edildi.

15 Temmuz Anadolu’yu işgal teşebbüsü sonrası FETÖ ile mücadele kapsamında Milli Savunma Üniversitesi kurulmuş ve Harp okulları üniversiteye bağlanmıştı. Ordu içerisine FETÖ unsurlarının tekrar sızmasına mâni olmak maksadıyla kurulan üniversitenin Teşkilat Şube Müdürü’nün FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle tutuklanması FETÖ ile mücadelenin “Bitti” demekle bitmeyeceğinin göstergesi. Hatırlayalım, ne diyordu FETÖ’nün lideri F. Gülen: “Öyle yerleşeceğiz ki bizi jiletle kazıyamayacaklar.”

“Sümüklü vaiz” her ne kadar kazınamayacaklarını iddia etse de inşaallah, bir daha insanlığa zarar veremeyecek şekilde kazınacaklar. Yeter ki korkmadan, nefsimizle pazarlığa girmeden FETÖ ile mücadelede sebat edelim. FETÖ gibilerle mücadele kıyamete kadar sürecek!

Hiç umulmayan yerlerden terör örgütünün unsurlarının çıkması moralimizi bozmasına, yılgınlığa düşmemize sebep olmasın. Bir süre daha bu minvalde haberler duyabiliriz. Kolay değil, uluslararası güçlerin beslediği 40 yıllık ajan bir yapılanmadan bahsediyoruz.

Milli Savunma Üniversitesi Teşkilat Şube Müdürü’nün FETÖ’den tutuklanmasıyla gündeme gelmesi gereken, tekrar açılmasına lüzum olan bir dosya var. 28 Şubat darbesinde cuntanın babasını fişlemesi sebebiyle Şubat (Tevafukun böylesi!) ayında Kara Harp Okulu’ndan atılan Salih Mirza Şahin’in dosyası.

5 Mart tarihli “28 Şubat fişlemeleri can yakmaya devam ediyor” (http://www.star.com.tr/yazar/28-subat-fislemeleri-can-yakmaya-devam-ediyor-yazi-1316460/) başlıklı yazımdan mevzuyu hatırlatayım: “Türkiye’ye WingTsun sporunu getiren isimlerden olan ve ömrünü sporcu yetiştirmeye adayan Mustafa Şahin’in oğlu Salih Mirza Şahin. Mustafa Şahin, 1999 senesinde, darbe protestosu gösterilerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanır. Bir süre hapis yattıktan sonra da tahliye edilir. 28 Şubat cuntasının istihbarat örgütü Batı Çalışma Grubu Şahin hakkında da ‘not’ tutmayı ihmâl etmez!

Şahin, 15 Temmuz işgal teşebbüsünün ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakanın, “Evlatlarınızı askeri okullara yollayın” çağrısına kayıtsız kalmaz ve en küçük oğlu Salih Mirza’yı Kara Harp Okulu’na gönderir. Yarıyıl tatiline kadar eğitimine devam eden Salih Mirza, tatil dönüşü okuldan atıldığını, kendisine açılan telefonla öğrenir. Kendisini arayan komutanı, “Yukarıdan emir geldi, okulla ilişiğinizi kesin, itiraz hakkınız var” der!

Mustafa Şahin’le daha önce yaptığımız konuşmalarda, oğlunu askere yazdırdığını ama kendisi hakkındaki fişlemeler sebebiyle atılma endişesi taşıdığını söylerdi. Düşündüğü gibi de oldu!..”

Ders notu ortalaması yüksek olan ve hiçbir disiplin cezası almayan Salih Mirza’nın okuldan atılmasıyla alâkalı resmi bir açıklama yok. Bizim için Salih Mirza’nın okuldan atılma sebebi mâlûm…

Salih Mirza gibi Anadolu evlatlarını ordudan atanlar, Kıdemli Albay Kadir Atakanörneğinde de görüldüğü üzere ya FETÖ’cü veyahut 28 Şubat artıkları. Her iki durumda da, son dönemde askeri okullardan atılan talebelerin dosyaları tekrar açılıp bu çocukların gasp edilen hakları iade edilmeli. Böylece, ordu ile halkın arasının açılması engellenecek ve darbecilerin yeni hamle hevesleri kursaklarından bırakılacaktır.