Bu da algı operasyonu

Sabah ve ATV’yi, Kalyon İnşaat satın aldı. Normal şartlarda “hayırlı olsun” denip geçilecek bir konu ama Türkiye’de yaşananları daha doğru anlamak adına haberin duyulmasının ardından yapılan algı operasyonunu mutlaka yazmak lazım. Algı operasyonu derken büyük grupların haberi nasıl verdiklerinden söz ediyorum.

Haberi verdiler ve Kalyon İnşaat’ın aldığı çeşitli ihaleleri yazdılar. İyi de, Kalyon İnşaat sadece Türkiye’de değil, Rusya, Libya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde de iş yapıyor. İyi de, Kalyon İnşaat aynı zamanda devlete en büyük parayı ödeyecek 3. havalimanı projesinde de yer alıyor.

Ne bunları ne de grubun diğer sektörlerde yaptığı işleri yazmadan Metrobüs hattını, Bakırköy Adliyesini, Taksim Yayalaştırma projesini yazmak çaktırmadan algı operasyonu yapmaktır...

***

Kalyon İnşaat 1974’te kurulmuş, eski ve köklü bir firma. Şimdi çıkıp işleri şu zamanda daha da büyüdü diyecekler. Süper ve doğru tespit ama eksik. Aynı zaman diliminde Türkiye’de tüm iş adamlarının işleri, karları büyümedi mi?Sadece iş adamları da değil ekonomi büyüdüğü için kişilerden, şirketlere herkesin geliri artmadı mı?

Algı operasyonlarını, hele de böyle satır aralarına sıkıştırılmış olanları hiç sevmem. Kafalarda “Hükümetin zengin ettiği şirket” algısı uyandırmaya çalışıyorlar, bunu da bilerek yapıyorlar.

Acaba fazla şüpheci bir yaklaşım mı sergiliyorum diye kendi kendime de sordum.Ama bir tane başka iş, yurt dışı iş başka sektördeki iş yazılmaz mı haberlere?

***

Kalyon Grup Yönetimi’nden kimseyi tanımam, sadece Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan tanıdıklarım var. Hikayesi biraz hüzün de barındırır üniversitenin..

Hasan Kalyoncu o zaman adı Gazikent olan üniversiteye dair bir toplantıda kalp krizi geçirip ölmüştü.Zaten Gazikent adı da bu olaydan sonra değişmişti...

***

Çok uzatmayayım, normalde “hayırlı olsun” denilip geçilecek bir olayda bile algı operasyonu yapmaya çalışılıyorsa durup biraz düşünmemiz gerek.

Düşünelim zira hedef alınan Kalyon İnşaat’tan çok düşüncelerimiz ve algımız...