Bu da bitti...

Galatasaray; en kötü Şampiyonlar Ligi performansını sergiledi bu sezon. Bunun sorumlularını Galatasaray’a bunca gereksiz transferi yapan eski yönetimde arayacaksınız. Şişkin bir kadro, ama içlerinde bir tane dişe dokunur futbolcu yok. Prandelli’nin de çok büyük suçu var. Telles ve Bruma’yı sürekli kulübeye çekerek, onları maç tecrübesinden yoksun bırakarak, bu sonu hazırlayanlardan biri.

Galatasaray’ın devre arasında bu şişkin kadroyu boşaltması gerekiyor. Bu konuda da en iyi fikir verebilecek kişi Hamza’dır. Galatasaray hem bir işe yaramayan nice futbolcudan kurtulacak, hem de onlara ödenen milyonlarca euro kasada kalacak.

Galatasaray’ın yabancı transferleri takımı sırtlamayı sürdürüyor. Ancak Hamza’nın Yasin ve Emre Çolak tercihlerinin de doğru olduğunu söylememiz gerek. Bu maçta Muslera ve Chedjou’nun oynamaması çok doğru bir seçim. Şampiyonlar Ligi’nde ununu eleyip eleğini duvara asan Galatasaray için ilk hedef artık lig. Ve ligde zirveye oturabilmek için hem Muslera’ya hem Chedjou’ya takımın çok ihtiyacı var. 

Bu arada; dün geceki maçta oynayan Podoslki’den de söz etmek gerekiyor. Galatasaray tam Podolski ile sözleşme imzalayacakken, bazı aklıevveller devreye girip bu transfere engel oldular. Dün akşam Galatasaray’da Podolski olsaydı, herhalde Sarı-Kırmızılılar özellikle ikinci yarıda oynadıkları futbolla golü erken bulabilirlerdi. Dahası; gerek Burak gerekse de Umut’u tutmakta hiç güçlük çekmeyen Arsenal savunması, bu kadar rahat olamazdı.

Şampiyonlar Ligi gibi çok üstün takımların mücadele ettiği bir ortamda elinde 2-3 tane yıldız yoksa başarılı olmak mümkün değildir. Nitekim Drogba-Sneijder ikilisiyle Galatasaray’ın geçen yıl Juventus’u da geçerek gruptan çıkmasını göz önüne alırsak, yıldız futbolcu ihtiyacının ne kadar önemli olduğunu görürüz.

Bu arada en büyük alkışı seyirci hak ediyor. Bu skora rağmen şarkılarla, türkülerle ve alkışlarla Galatasaray sevgisini çok güzel bir biçimde sergilediler. Bu da Galatasaraylılık sevgisinin yanı sıra, Hamza’ya da destek verdiklerinin bir göstergesiydi.