Bu Fenerbahçe, Fenerbahçe değil!

Ziraat Türkiye Kupası maçına giden Fenerbahçe, Giresun karşısında fazlaca pas oyunu ile görüntü verirken, bir duran toptan Mehmet Topal’ın kafa golüyle öne geçti. Çok paslı oyun futbolun güzel tarafı. Ama biraz da hücum bölgesinde aynı görüntüyü Fenerbahçe verse daha iyi olmaz mıydı? Koskoca Fenerbahçe’de, kendi yarı alanında enlemesine ve geriye pas oyunu hastalık haline geldi. Hücum futbolunda kısır kalan Fenerbahçe izlemeye başladık. Giresun oyuna hızlı ve iyi başladı. Baskı da kurdu. Maçın başlangıç zamanından sonra Fenerbahçe oyunu ele geçirir gibi gözükmeye başladı. Ama özellikle ilk yarı itibarıyla pozisyonlar bulmakta bir hayli zorlandı.

Duran toptan gelen golle geriye düşen Giresun, Carioca’yla penaltıyı yanlış hakem kararıyla kazandı. Penaltıyı atan Dodo ise öyle bir kötü vuruş yaptı ki, Giresun’u golden mahrum bıraktı. Giresun üst üste pozisyonlar bulurken, maçın en iyi adamı gözüken Carioca ile maçı beraberliğe getirdi.

Biz Fenerbahçe maçı izlemekten sıkılıyoruz arkadaş! Aykut’un Fenerbahçe’si farklı bir futbol oynuyor. Sadece tabelayı düşünür gibi oynamaya devam ediyor. İyi futbol sergilemezsen maçı kazanamazsın. Kazansan bile hiçbir zaman devamlılığı olmaz. Aatıf’a bakıyorum, ne zaman gol atacak, ne zaman gol pası verecek hala beklemekteyiz. Fernandao’ya bakıyorum, sadece sahada gezinen bir hali var. Allah’tan son dakikada kendi kazandırdığı penaltıyı gole çevirdi de galibiyeti getiren isim oldu. Eğer Fenerbahçe böyle oynamaya devam ederse hep tabelayı düşüneceğe benziyor.

Ben artık Aykut Kocaman’ı eleştirmekten yoruldum. Yahu bu adam Konyaspor’da teknik direktörlük yaparken takımı böyle mi oynuyordu? Fenerbahçe’ye geldi, korkaklığa mı başladı? Fenerbahçe, bu Fenerbahçe değil arkadaş.