Bu Fenerbahçe kimi yener?

Merak ediyorum; Fenerbahçe kendi saha ve seyircisinin önünde bu kadar kısır futbol sergilerse nasıl maç kazanacak? Karşılaşmanın bana göre Fenerbahçe adına bir tek Mehmet Topal’ın atmış olduğu gol, onun dışında seyredenleri kahreden futbol vardı. Bu kadar dengesiz, böylesine pas hatası eğer bir takıma aitse o takımın şampiyonluk şansı hiç ama hiç olamaz.

Fenerbahçe leblebi gibi puanlar kaybetmeye başladı. Kimin ne yaptığı belli değil. Aklıma takılıyor, bu takım Manchester United karşısında ne olur? Allah korusun kevgire dönmesin. Çünkü o kadar kötü futbol oynuyorlar ki, Alanyaspor karşısında bile maç kazanamıyor ise ben de Advocaat’a sormak isterim. Senin Fenerbahçen kimi yener kardeşim?

Emenike’ye bakıyorum ayağına aldığı her topu ezip rakibine kaptırıyor. Volkan Şen ise çalımlar yapa yapa kendi başını döndürmekten başka bir şey yapmıyor. Fenerbahçe’nin kalesinde gördüğü golde Van der Wiel’in rakibiyle yan yana koşarak mühale etmeyişi sanki eskortluk yaparcasına gol ortasına izin vermesi Candeias’a golü attırması hayret vericiydi.

 Herkesin beklentisi Alanya farklı yenilirdi. Ama hiçte öyle olmadı. 1-0 yenikken bile sakinliğinden hiç ödün vermedi. Topu ayağa oynayarak orta saha kontrolünü zaman zaman eline de geçirdi. Eğer hücum bölgelerinde yakalamış oldukları fırsatları rölantiye alıp pozisyonlardan uzak kalma isteği içinde olmasalardı, belki maçı kazanan da olurdu.

Bir de merakımı gidermek istiyorum. Fenerbahçe’nin iki Volkan’ın bu kadar gereksiz sarı kart görüyor olmaları maça iyi konsantre olmamalarındandır. Hiç bir amatör futbolcu bile onların bu yanlışlarını asla yapmaz.