Bu Fenerbahçe seyredilir

Fenerbahçe son haftalardaki başarılı futbolu farklı galibiyetlerle süslüyor. Özellikle deplasman korkusunu kaldırmış gibi gözüken Fenerbahçe, hücum ağırlıklı futbol sergilerken, hem goller sıraladı, hem de seyredenlere umut ışığı yaktı.
 
Volkan’ın yokluğunu aratmayan Mert, güvenli gözüküyor. Savunması zaten gole kapalı gibi gözükmesine rağmen arada sırada rakiplere pozisyon vermiyor değil. Ama önemli olan son maçlarda kalesinde gol görmemesiydi. Orta sahada Emre de görev aldığı zaman Fenerbahçe’nin hem savunma, hem de hücumdaki ağırlığı ister istemez hissedilir oldu. Golcü ayaklar Sow olsun, Webo olsun arada sırada Emenike de bunlara katılınca, gerçekten seyredilir bir Fenerbahçe izler olduk.
 
Bundan sonra oynayacağı maçlar o kadar kolay değil. Bu hafta Akhisar’la kendi evinde oynarken, haftaya Konya deplasmanına çıkacak. Sonrasındaki maçta da ezeli rakibi Galatasaray ile kendi evinde karşılaşacak. Eğer bu sıkıntılı gibi görünen maçları kazanarak dönerse, şampiyonluk yolunda olağanüstü büyük bir moral kazanmış olacak.
 
Ortada Mehmet Topal’ın hücuma katkısını son maçlarda izleyen olduk. Dolayısıyla da skora giden Fenerbahçe olunca ligimize farklı bir renk getirmiş oldu. Gökhan Gönül ile Caner’i asla gözardı edemem. Bunların saha içindeki performansları değme batılı takım futbolcuları gibi. Olağanüstü hücum ağırlıklı, gol pasları veren, ayrıca da savunmayı iyi yapan ikili. Alves ile Egemen’e söylenecek söz bulamıyorum. Savunma ağırlıklı başarılı futbolları zaten Fenerbahçe’nin rakibe gol pozisyonu vermemesinin en büyük faktörüdür.
 
Kuyt, sahada basmadık yer bırakmazken, son maçlarda “gole koşan ayak” görüntüsü vererek formunun zirvesini yakaladı. Emenike daha iştahlı olursa, bu kadar az golün adamı değil, çok daha fazla gol atan bir krampon olur. Şimdiki görüntüye göre Fener’in hocası İsmail Kartal, sessiz, sakin sadece görev anlayışını kafasında iyi planlayan ve dolayısıyla takımına da aşılayan olunca, elbette Fenerbahçe bu gidişatla zirveyi yakalar, Galatasaray maçına kadar da kazanan olursa şampiyonluğun en büyük adayı olur.