Bu filmler bayram sofralarını şenlendirecek

Bayram gelince sofralar şenlenir. Unutulmaz sofraları hazırlamak için bu filmlerden ilham almak ister misiniz? Her biri bayram neşesini ve bayram sofralarının sırlarını açık eden filmler...

Bayram deyince aklıma hep neşe gelir. Tamam nerede o eski bayramlar ama hala annemin bayram sofrasının o muhteşem kuru köftesini, kurban bayramının vazgeçilmezi kavurmayı ve nar gibi kızarmış patatesini bekliyorum. Yani eski bayramları bilmem ama ana evinde bayram sofrasını bilirim. Bu duygularla sizin için harika sofraları ve muhteşem yemekleri konu eden, eğlenceli filmleri seçtim. İlk önce büyüklerin ellerini öpün sonra yemekleri yiyin, en nihayetinde koltuklara oturup bütün aile bu filmleri seyredin ve bayramı kutlayın. Daha ne diyelim afiyet olsun ve iyi seyirler... 

Big Night

İtalya’da yaşayan Primo ve Secondo mutfak konusunda yetenekli olan iki kardeştir. Amerika’da açtıkları Paradise isimli mekanlarında müşterilerinin alışık olmadığı tarzda yenilikçi yemeklerini yapmaya başlarlar. Ancak hem Secondo’nun bir işletmeci çabası hem de Primo’nun olağanüstü yemeklerine rağmen işler yolunda gitmez ve bu duruma bir çare bulmaları gerekir...

Aşk Tarifi (No Reservations)

İyi bir başaşçı olan Kate, disiplinli, mükemmeliyetçi, kuralcı, tatlı sert bir kadındır. Yeğeni Zoe’nun gelmesi ile dengeleri alt üst olan Kate bir taraftan da aşka doğru yol almaktadır. Nick’e hissettikleri alıştığı disiplini aşan bir duruma sevk eder onu.  

Çikolata (Chocolat)

Genç bir kadın ve kızı bir Fransız kasabasına taşınıp çikolata dükkanı açarlar. Kasabalı dükkanın sunduğu hazlar dünyasıyla bugüne kadar yaşamadığı, yeni bir hayatı keşfeder. Ancak onları istemeyen kasaba sakinleri de vardır. Gizli bir soğuk savaş başlayacaktır.

Eat Drink Man Woman

Yaşlıca bir yemek şefi olan Chu, üç kızı ile birlikte yaşamaktadır. Ortanca kızın gelecek planları, umulmadık olaylar tarafından etkilenir. Bu durum diğerlerinin de hayatlarını etkiler. Aile, her pazar Chu’nun Çin mutfağı ile donattığı sofranın başında toplanır.

Ratatuy (Ratatouille)

Remy, yemek düşkünlüğü nedeniyle tek bir hayale sahiptir: Aşçı olabilmek. İdeali için Paris’in yolunu tutan sevimli fare kendini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Restoranın çöpçüsüyle bir anlaşma yapan Remy, tüm hünerlerini sergileyecektir.

Aşka Ruhunu Kat (Soul Kitchen)

Genç restoran sahibi Zinos’un kız arkadaşı Nadine yeni bir iş için Şangay’a taşınır. Hastalanan Zinos’un kalan tek tük müşterisi de kaçar. Ama yeni bir konseptle gelip giden meşhurların sayısı artar. Buna rağmen Zinos aşkının peşinden, Şangay’a gitmeye karar verir.

Şeflerin Savaşı (Comme un Chef)

Hayali ünlü bir aşçı olup iyi bir restoranda çalışmak olan Jacky Bonnot, 32 yaşında amatör bir aşçıdır. İşlerinde bir türlü tutunamayan Bonnot’un hayatı Alexandre La Garde’la yolları kesişince değişir. Jacky, Lagarde’ın anlaşamadığı restoranın kurul başkanı Stanislas Matter’ın koltuğunu sarsmat için biçilmiş kaftandır. 

Şef (Chef)

Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça kreatifliği ve ona bağlı olarak yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer. Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur. 

Tampopo

Goro ve kamyonculuk yapan Gun bir retoranda Japon çorbası olan ramen siparişi verirler. Tampope ve ailesi tarafından işletilen restorandaki çorbanın tadı berbattır. Tampope bunu duyunca üzülür ve paniğe kapılır. Çünkü işleri pek iyi gitmemektedir. İkili, tecrübeyi ve enerjiyi birleştirerek ona yardım etmeye karar verirler ve restoranın ramen ile ünlenmesi için kolları sıvarlar.