Bu forma size yakışmadı!

Fenerbahçe öyle kötü bir futbol sergiliyor ki, adeta mazisini inkar ediyor. Böyle bir Fenerbahçe’yi seyretmek gerçekten insanların yüreğini sıkıyor. Seyirci gelmiyor diyorlar. Böyle bir Fenerbahçe’yi seyretmeye niye gelsinler ki? Takım olarak kalecisinden sol açığına kadar plansız, programsız, kimin ne yaptığı belli değil. Futbol adına organizasyondan yoksun, kalesinde gördüğü iki gol tamamen kaleci ve savunma hatası.

Kayserispor ise daha bilinçli ataklar yapan, Deniz’in duran toptan yaptığı ortayı, Wellinton’un sıyırtma kafa golüyle öne geçen oluyor. Aynı golün aktörleri ile Kayseri 2. golü de yine Welliton’la kazanıyor ama Fener kalesinde gördüğü bu gollerin farkında olamıyordu.

Volkan Şen’den her zaman ümitlenmişimdir. Fakat bu maçta gördüm ki, hem yerlerde süründü hem de en ufak sıyrık almadan hakemden faul beklentisi içine girdi ve çok başarısız gözüktü. Fenerbahçe’de orta saha yok. Alper topu ayağına alıyor, kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Beklentiye cevap veremiyor. Ozan korkuyor. Öne doğru hareketlenip verkaçlarla kaleye atacak şutlar varken, ya enlemesine ya geriye, veyahutta ileriye uçurtma toplarla futbol oynamaya çalışıyor. Hani Fenerbahçe’nin üzerindeki forma olmasa herhangi bir mahalle takımı bile kazanmak için futbol oynar. Bu kadar sıradan bir hale gelir mi Fenerbahçe?

Pozisyon üretimi yok. Rakibi Kayseri üst üste pozisyonlar buluyor ama attığı gollerle yetinir gibi olup maçı berabere bitirmek istiyor. Kjaer’ın güzel bir frikik golü, Ozan’ın da kafa, Alper’in golüyle Fenerbahçe başarıyı elde ettiğini zannediyorsa ben de oynayan tüm Sarı-Lacivertli futbolculara bu maçta bu forma size yakışmadı diyorum.