Bu futbol sana yakışmadı Kartal

Beşiktaş alışa gelmiş futboldan uzak görüntü verdi. Takım savunmasını yeterli göremedim. Büyük ümitlerle alınan Negredo’yu sahada göremedik. Beşiktaş’ı golleri ve asistleriyle taşıyan Talisca’yı yetersiz, Cenk Tosun’u kenara itilmiş, sol açıkta gol beklentilerinden uzaklaştırılmış gördüm.

Oğuzhan orta saha mimarlığından uzaklaşınca, beklenen Beşiktaş yoktu Ankara’da...

Gençlerbirliği ilk yarıda savunma anlayışını garantiye almış görüntü verirken, Beşiktaş’a pozisyon vermediği gibi gol şansı da tanımadı. Gençlerbirliği dakika 16’da, Vedat Muriqi ile gol atıp öne geçti. Gençlerlerbirliği golünde, Ahmet Oğuz ve Ahmet İlhan’ın da katkılarını görmezden gelemem. Devre de bu skorla 1-0 Kırmızı-Siyahlılar’ın lehine sonuçlandı.

Beşiktaş’ın Hollandalı yıldızı Babel, oyuna girdikten 2 dakika 35 saniye sonra kırmızı kart görerek takımı 48. dakikada 10 kişi bıraktı. İkinci yarı Scekic’le gelen ikinci Gençlerbirliği golüyle Başkent ekibi galibiyeti perçinlemiş oldu. Bu arada Beşiktaş, Cenk’le penaltıdan bulduğu golle ümitlenen oldu. Ancak Kartal’ın baskısı başka gol getirmeyince Siyah-Beyazlılar Başkent’ten boynu bükük ayrıldı.

Şimdi Beşiktaş’a sormak istiyorum. Ne oldu sana Beşiktaş? Daha sezonun başında bu futbol sana yakışmadı. Kaybedebilirsin, ama alışa gelmiş iyi futbolu sergilemediğin sürece bu futbol anlayışından başın çok ağrır. Gençlerbirliği, ortaya koyduğu futbolla galibiyeti hak etti. Beşiktaş’a da milli maç arası hiç yaramamış. Bu gidişat, Beşiktaş’a dikkat çekilmesi için çok önemli bir mağlubiyet oldu. Monaco maçı öncesinde de futbolu S.O.S verdi.

Gençlerbirliği’ni ve teknik direktörü Mesut Bakkal’ı ise kutlarım.