Bu futbol yetmez!

Sivasspor Süper Lig’in en tehlikeli takımlarından biri. Bir de -11 derecelik soğuk havayı eklediğinizde bu deplasmanın zorluk derecesinin ikiye katlandığını söyleyebiliriz. Soğuk hava ve kara rağmen 16 dereceye ayarlı alttan ısıtmalı sistem sayesinde güzel bir zemin vardı. Umarım zemini bozuk olan diğer kulüplere örnek teşkil eder.

Sarı-kırmızılı ekip ilk atağında golü buldu. Yasin’in topla 3’üncü buluşması gol oldu. Bu gol Sivasspor’un fabrika ayarlarını bozdu. Şuursuzca saldıran, ne yaptığını bilmeyen bir Sivas takımı izlemeye başladık. Cicinho bindirmeler yapıyor ama ortalarını ya auta ya taca atıyordu! En tehlikeli atak 35’te İbrahim Akın ile geldi ama kaleciyle karşı karşıya topu dışarı attı.

Galatasaray gol sonrası Burak ile iki net pozisyon yakaladı. 25’te çaprazdan vuruşunu kaleci çıkarırken, 32’de Bruma’nın ortasına yaptığı güzel vuruş yan direkten geri döndü.

Sivas’ın hocası Sergen Yalçın 37’de kötü giden takıma dokundu. Orta sahadan Kadir Bekmezci’yi çıkarıp yerine Batuhan Karadeniz’i aldı. 39’da ise beraberliği yakalayan gol geldi. Ancak bu gol öncesinde Olcan’ın Cicinho’ya yaptığı faul biraz tartışılır. Bu faul sonrası kullanılan frikiğin devamında Aatıf adeta topu iğne deliğinden geçirip skoru 1-1’e taşıdı.

56’da Galatasaray için tam bir şans golü geldi. Olcan’ın başlatıp Yasin’in Burak’a aktardığı topa bu oyuncu hafif şekilde dokundu. Top yan direkten döndü. Bu arada Burak yere düşmüştü. Top dizlerine çarparak boş kaleye gitti. 67’de Burak bu defa Telles’in golünün asistini yaptı.

Galatasaray kazanıyor tamam. Ancak ben sergilenen futbolu yeterli bulmuyorum. 3 golle geçilen Sivas takımı ne kadar etkili oynadı bu tartışılır. Hamza Hamzaoğlu’nun takımın temposunu biraz daha yükseltmesi şart. Aslan daha agresif olmak zorunda. Yoksa bir gün duvara çarpar.