Bu futbol yetmez

Mustafa Denizli’nin Galatasaray’a gelişiyle değişim başlar diye düşünenler Bursa maçının özellikle ilk yarısında çok büyük bir hayal kırıklığına uğradılar.  İlk 45 dakika çok etkisiz, lige havlu atmış bir Galatasaray vardı sahada. Bursaspor takım halinde kendi sahasına çekilen, kontrataklarla gol arayan tarafdı. Haftalardır kötü olan Galatasaray yine Muslera’ya yatıp kalkıp şükretmeli. 3 net pozisyondan yararlanamadı Bursa. Traore, Necid ve Emre’nin pozisyonlarında Muslera olmasa rakip farklı bir skorla sahadan ayrılırdı.

Galatasaray ilk yarıda sadece Burak’la kaçırdığı pozisyon hariç etkili bir atak yapamadı. Yasin, Podolski, Burak ve Sneijder bu yarıda sahada yoktular.

İkinci yarıya etkili başlayan ve gol pozisyonları bulan taraf yine Bursaspor’du. Takım defansını çok iyi yapıp, çok hızlı kontrataklar yaptı Bursaspor. Orta alanı verkaçlarla o kadar rahat geçtiler ki, şaşmamak elde değil. Her seferinde az adamla savunmada yakalandı Galatasaray. Hele Mustafa hoca Hakan Balta sakatlanınca bir değişiklik yaptı ki; bu sene hiç forma giymemiş Tarık Çamdalı’nı oyuna soktu ve ‘gelen gideni aratır’ lafı ‘cuk’ oturdu... Elinde Olcan varken Tarık’ı oyuna almak niye?

Dakikalar 70’i gösterene kadar sahada Galatasaray yoktu. Ancak bu dakikadan sonra sanki takıma sihirli bir el değdi ve maçın gidişatı tamamen değişti.. ‘Atamayana atarlar’ sözü gerçekleşmeye başladı. 70. dakikaya kadar sahada gözükmeyen Alman panzeri yine o etkili ayağıyla mermi gibi vurarak 7’nci golünü attı. 10 dakika sonra Yasin skoru ikiledi. 90’da Burak maçın skorunu belirledi. Atılan iki golde ise maçın büyük bölümünde ıslıklanan Sabri’nin asisti vardı.

Evet Galatasaray kazandı.. Ama bu skor kimseyi aldatmasın... Futbol olarak istenilen düzeyde değil. Beşiktaş derbisinde umarım böyle oynamaz.