Bu futbol yetmez

Trabzonspor’un sahaya yayılışı 4-3-3. Rakip, geçen yıl 9 maçında inanılmaz çıkış yapan Karabük. Ve saha futbol oynamaya hiç elverişli değil. Başlama vuruşuyla birlikte Trabzonspor sahaya iyi yayıldı. İlk yarıda futbol adına bir adım daha öndeydi. Volkan ise herkesten öndeydi. Serkan-Volkan irtibatı, ilk yarıda hücum organizasyonlarında sağ tarafı daha çok kullanılır hale getirdi.

Zokora, Soner ve Sapara orta sahada topa daha çok hakim oldular ve oyunu yönlendirdiler. Dolayısıyla iyi oyun, Volkan ile golü getirdi. Vittek ilk yarıdaki gayretiyle, “Üstümde durulursa faydalı olacağım” der gibiydi.

Genel olarak baktığımızda ilk yarı temposuz ve pozisyonsuz sona erdi. Ama ilk yarıda Trabzonspor için bir tehlike sinyali gözüktü. Buna karşın ikinci yarıdaki oyunu görünce, bunu takım olarak anlamadıkları ortaya çıktı.

Bu tehlike de Shelton’du. İkinci yarı Karabükspor oyuna atak başladı. Shelton’un attığı deparlar, Trabzonspor savunmasının göbeğini felç etti. Dolayısıyla Trabzonspor bir türlü oyunda dengeyi kuramadı. Soner’in sakatlanması Trabzonspor’un oyun düzeninini bozdu. Ama onun yerine yapılan değişikle 3 oyuncu yer değiştirdi. Karabükspor beraberliği sağlamak adına savunma güvenliğinden tamamen uzaklaştı. Dolayısıyla arkasında çok açık verdi. Ama Trabzonspor bunları değerlendiremedi.

Şenol Hoca’nın ikinci oyuncu değişikliğinde, Barış Özbek’i oyuna sokması skoru korumanın peşinde olduğunu açıkça ortaya koydu. Ama Shelton tek başına Trabzonspor’u hırpaladı desek yeridir. Ve 80. dakikada kornerden gelen topa vurduğu kafayla da takımına beraberliği kazandırdı. Bu golde Tolga’nın büyük bir zamanlama hatası vardı.
İlk gözlemlerim şöyle: Trabzonspor için bu futbol yetmez. Ama bundan daha iyi futbol oynayacağı da kesin. Savunmanın ortası süratlı futbolcular karşısında çok açık veriyor. Sapara yeni transfer gibi. Volkan formda ama en dikkat çekici nokta; Zokora’nın takımına katkısının bu seviyede olmasının ona yakışmadığıdır. Trabzonspor kötü oynadığı zamanlarda, Zokora’nın bu takıma bir şeyler vermesi ve takımını ayağa kaldırması gerekir. İlk maçta iyi futbol oynanmaması doğal. Ama iyi futbol oynamadığın zaman maçı kazanabiliyorsan önemlidir. Trabzon eline geçen şansı kullanamamıştır.