Bu futboldan sonra G.Saray’a yazık oldu

Türk Telekom Arena’da sağanak halinde dökülen anormal bir yağmur... Sahada iki takım futbolcularından müthiş bir mücadele... Galatasaray, 1-0 geriye düşülmesine rağmen desteğini bir an olsun kesmeyen bir taraftar... Galatasaray’ın mutlak kazanmak zorunda olduğu bir maç..

İşte böyle bir ortamda başladı Cluj mücadelesi. Galatasaray ilk 8 dakikadaki Cluj baskısını kırdıktan sonra yüklenmeye başladı. Sarı-Kırmızılılar tempoyu arttırmak, topun kendinde fazla kalmasını sağlamak için uğraşıyordu ama maçtan üç saat önce başlayan ve aynı hızla devam eden yağmur yüzünden sulak alana dönen Türk Telekom Arena’da istediklerini yapamıyordu.

Cluj tam bir kontraatak takımıydı. Buna da gösterdi. 19.dakikada ani bir çıkışla golü buldu. Hem tribünler hem de Sarı-Kırmızılı futbolcular buz kesti. 5 dakikalık bocalamadan sonra Galatasaray yeniden yüklenmeye başladı. 28.dakikada Aguirregaray’ın da atılmasıyla Cim-Bom’un morali yükseldi.

34. dakikada beraberlik şansı da yakalandı. Sepsi ceza sahası içinde topu elle oynayınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Melo göstere göstere vurunca Cluj’un en iyisi olan kaleci Felgueiras gole izin vermedi. Galatasaray bu şansı tepti ama yüklenmeye de devam etti. İlk yarı sonuna kadar yakaladığı fırsatlar kalecide ve rakip savunmada eridi.

İkinci yarı müthiş bir Galatasaray baskısı vardı. Öyle ki, tribündekilerin nefesleri kesildi. Cluj kendi alanına gömüldü, hatta dakikalar ilerledikçe kalesinin önünde etten duvar ördü.

Galatasaray bastırıyor ama bir türlü golü bulamıyordu. 72. dakikada ümitler yeniden yeşerdi. Amrabat’ın ortası, Burak’ın kafası ağlara gidince Galatasaray eşitliği yakaladı. Golden sonra baskı daha da ağırlaşan sahaya rağmen aynı hızla sürüyordu. Futbol tribünleri mest etti ama skor değil.

Sonuçta Galatasaray seyircisi önünde galibiyeti hak ederek oynadığı bir maçtan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı.

Kayıp 2 puandan sonra gruptan çıkma şansını zora sokan  Cim-Bom üçüncülük şansını ise sürdürdü.

Tek tesellimiz ise Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü maçta alınan tek puan ve atılan gol oldu.