Bu futbolu yazmak artık çok fuzuli...

Belki de deplasmanda ilk defa arzulu ve ne yaptığını bilen bir futbol ortaya koymasına,  ikili mücadeleleri kazanmasına, daha çok pas yapmasına rağmen, ileri uç elemanlarının kişiliksiz oyunları yüzünden Trabzonspor pozisyon bile bulamadı.

43. dakikaya kadar Trabzon kalesinde pozisyon görmedi ama gel gör ki sezon başından beri yaşanan arıza yine ortaya çıktı; rakibin ilk hücumunda kalesinde golü gördü Bordo-Mavililer... Ve son iki dakikayı da can havliyle bitirdiler...

İkinci yarıya Trabzonspor saldırıyormuş gibi, dengeyi kurmak ister gibi başlamasına rağmen yine pozisyon yok...

Sahaya 11 kişi çıkan ama ileri uçtaki üç kişinin oynayamaması yüzünden 7 kişiyle maçı sürdürmeye çalışmak çok zordur.

Trabzonspor da bu zorluğu bu maçta yaşadı.

***

Takım oyunu oynayamayan, deplasmanda puan alması mucize görünen Trabzonspor’un futbolunu yazmak artık çok fuzuli... Trabzonspor sahaya her hafta değişik bir kadroyla çıkıyor. Haftalardır oynamayan Colman sahaya sürülüyor. Buna rağmen Trabzonspor lig maçlarından daha olumlu futbol oynadı...

2-0 mağlup düşmesine rağmen Trabzonspor ismi ve forması maçı bıraktırmıyor.

Marek Sapara nefis bir vuruşla yitirilen umutları son dakikada tekrar arttırdı. Bu yüzden kendisini tebrik ediyorum. Belki de Marek Sapara’nın attığı bu gol hem kupada, hem ligde Trabzonspor’un bundan sonraki geleceğini etkileyecek.

Tolunay hoca hala şaşkın ve yalnız. Yönetim mutlaka acil durum ilan edip sabah-akşam hocasının yanında olması ve moral vermesi gerekir.

***

Trabzonspor’un futbolcuları bu kadar aciz değiller. Problemlerinin olduğu ortada. Problem de takım olamamak... Bu da yönetim ve teknik kadronun işi... Eğer bunu bir an evvel düzeltmezlerse kalan maçlarda çok sıkıntı çekerler.