Bu galibiyet Fener’i aldatmasın

Üç sezondur taraftarını mutsuz eden Fenerbahçe, yeni hocası, yeni transferleri ve yepyeni bir umut ile başladığı sezondaki ilk resmi maçında, UEFA Avrupa Ligi’nin üçüncü ön eleme ilk ayağında çok iyi oynamasa da zayıf rakibi önünde galip gelmeyi bildi.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, Sarı-Lacivertliler’in rakibi Sturm Graz hiçbir özelliği olmayan sıradan bir takım! Fenerbahçe’nin, Avusturyalı rakibi karşısında sahaya çıkan onbirine baktığımız zaman ise Sarı-Lacivertli takımın doğru bir transfer politikası ve planlaması olduğunu söyleyebilmek çok zor!
Bu maçtan bir gün önce Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçı oynayan Başakşehir takımında Emre Belözoğlu’nun yerine Gökhan İnler, Visca’nın yerine de Tunay Torun’un oyuna girdiğini izledik.
Dün Fenerbahçe’nin ise karşılaşmaya gol umudu olarak Alper Potuk ve hayatında hiçbir profesyonel maç oynamamış 20 yaşındaki genç Ahmethan Köse ile başlamış olmasını Sarı-Lacivertli yetkililerin oturup ciddi bir şekilde düşünmesi gerekir.

Fener’de taraftarların merakla beklediği yeni transferlerden Valbuena duran topları çok iyi kullanabilen usta bir oyuncu. Nabil Dirar ise çok koşuyor ve zaman içinde daha da yararlı olacak gibi. Dünkü maçta genç Ahmethan, fizik olarak çok güçlü olmamasına rağmen rakibe baskı yapmayı seven, sol ayağını iyi kullanabilen ve gelecek için umut veren bir görüntü sergiledi.

Şilili İsla’nın transferi ise Şener’in motivasyonunu ve oyun iştahını oldukça arttırmış. Bunu sahada net bir şekilde gördük. Evet Fenerbahçe dün akşam galip geldi ve çok büyük bir mucize olmazsa da bu turu geçer.
Ancak bu galibiyet Sarı-Lacivertlileri sakın ola kandırmasın! Fenerbahçe acilen çok iyi bir stoper ile golcüyü mevcut kadroya katmak zorundadır. Yoksa taraftarlarını bu sezon da kaçınılmaz olarak hüsran bekler.