Bu gençler harika

Galatasaray’ın devre arasında yaptığı transferleri herkes merak ediyordu. Özellikle de Galatasaray taraftarı... Sanırım kupadaki Tokatspor karşısında alınan 3-0’lık net galibiyetten sonra yapılan transferlerin çok yerinde olduğu konusunda hemen herkes hemfikir olmuştur.

Alex Telles, Hakan Ünsal’dan bu yana Galatasaray’ın aradığı sol bek olacak galiba... Ben oyununu Hakan Ünsal’a çok benzettim. Maç boyunca ileri-geri gidiyor. Çok iyi ortalar yapıyor. Korner atıyor ve zaman zaman da kaleyi şutlarla yokluyor. Daha Türkiye’ye geleli bir hafta bile olmadığını gözönüne alırsak birkaç maç sonra ne kadar faydalı olacağını anlayabiliriz. 

Arjantinli stoper Burdisso da yine Galatasaray’ın aradığı stoper... Fiziği çok iyi. Kafa toplarını neredeyse hiç bırakmıyor. Duran toplarda da iyi yer tutuyor.  Ama hemen herkesin en çok beğendiği yeni transfer Lucas olsa gerek... Özellikle ilk yarıda müthiş oyunuyla herkesin beğenisini topladı. Üstelik vurduğu top üst direğe çarpıp kale çizgisini geçmesine rağmen hakem göremediği için gol olarak yazılmadı tabelaya....

Galatasaray’ın transfer ettiği yerli futbolcular da takıma faydalı olacağa benziyor. Özellikle sağda oynayan Veysel çok iyiydi. Üçüncü golü de o attı zaten... Bu gol öncesindeki vücut çalımı görülmeye değerdi.

Dortmund’dan alınan Koray Günter fiziğiyle Galatasaray savunmasına çok faydalı olacak.

Galatasaray, Tokatspor ile oynadı diye kimse bu maçı küçümsemesin... Çünkü Galatasaray’ın 11’i ilk kez bir arada oynuyordu ve çoğu son 10 gün içerisinde takıma katılmıştı. Chedjou’nun da toparlandığını görmek Galatasaray taraftarını mutlu etmiştir. Gerisinde Burdisso gibi bir stoper olunca ve solda Alex Telles oynayınca Chedjou çok rahatladı ve bir kafayla geri pas hatası dışında kusursuz oynadı.

Galatasaray önümüzdeki maçlarda oyuncularından hangisini ya da hangilerini takıma monte eder bilemem. Ama en hazır gözüken İzet ve Lucas... Onun dışındaki oyuncular da birer birer takıma girebilir. 6-0-4’lük yabancı sınırlaması olmasa seyirci çok daha iyi bir Galatasaray seyredebilir.