Bu goller yenmez!

Ligin dibine demir atmış bir Balıkesir karşısında Fenerbahçe’nin, savunma anlayışı ve kaleci hatalarıyla kalesinde 3 gol görmesi koskoca bir soru işaretidir.

Maça gelecek olursak; Diego’nun topuk pasını Caner golle cevapla verdi. Pas da güzeldi, gol de... Isaac’ın kafa golü maçı eşitledi. Webo’nun gol pasını Sow auta atarken, daha sonrasında kendi yarattığı mutlak gol pozisyonunu tekrar ağlarla buluşturamadı. Daha sonrasında Balıkesir adına Klusiç’in ikinci Balıkesir golü geldi, bu golde de Volkan’ın hatası vardı. Balıkesir öne geçmiş olduğu bu golden sonra Diego ile Fenerbahçe tekrar maçı eşitleyen golü atan olunca ardından Isaac’ın kaçırdığı bir gol pozisyonu vardı. Berkan’ın duran toptan orta yapıp, gol olduğu pozisyonda ise kaleci Volkan’ın akıllara durgunluk hatası vardı. Üst üste 2 mutlak gol kaçıran Sow, nihayet kafa golüyle bir kez daha eşitledi.

Kaleci Volkan’ı zerzenişte bulunmak isterim; ‘Üst üste hatalı goller yemen kabul edilemez. Böylesi basit gollerden sonra hiçbir kalecinin özür dileme lüksü yoktur Volkan kardeşim, bunu da bilesin..’

Fenerbahçe’nin 4. golü Sow’la ikinci yarı geldi, Fenerbahçe bir kez daha öne geçti. Maçın şekil ve şemasına bakacak olursak, antrenman maçı görüntüsü içindeydi. Fenerbahçe liderliği kapma adına sahaya çıkmış, kendi saha ve seyirci avantajını bana göre kullanamamıştı. Hangi maçta 3 gol yediğini hatırlamıyorum. Ama bu kadar zayıf gördüğümüz ligin son sırasındaki Balıkesir karşısında böylesi pozisyonlara ve gollere izin veren Fenerbahçe’yi de ilk kez izledim.

Kuyt’ın saha içinde kaldığı süre inanılmaz pas hataları. Alper’in ise varlığı ile yokluğu belirsidi. Her şeye rağmen Fenerbahçe bu maçı kazanıp, 3 puan alarak, liderlik şansını arttırmış oldu. Ama bu oyunun beni ve seyircileri tatmin ettiğini söyleyemem.