Bu hafta ipler kopabilir

Sular durulmuyor! Güçlü ve duygusal bir ay tutulması yaşanacak. Üstelik bu tutulma 2012’den beri büyük mücadelelere neden olan bir etkileşimin son perdesini de tetikleyecek.

4 Nisan’da Terazi burcunda oluşan bu tam ay tutulması gibi sert bir tutulmayı geçen sene 15 Nisan’da yaşamıştık. Elektrikli, gergin bir ortam olabilir. Ay tutulması dolunayla oluştuğundan ‘kadın’ figürler ön plana çıkabilir, tamamlanma ve bitişler olabilir. Dolunay yoğun bir duygusallık verecek ve olaylara tarafsız bakmayacağız.

Güç savaşları, devlet gibi büyük kurumlarla mücadele, eski ile yeninin çatışması ve bir anda patlama noktasına gelen olaylarla dönüm noktasından geçeceğiz. Çok fevri adımlar atılabilir ve hiç tahmin etmediğimiz bazı gelişmeler olabilir. Gerçeklerle yüzleşecek, karar verecek ve yolumuza devam edeceğiz.

4 Nisan doğumlu Koçlar ile 8 Ekim doğumlu Teraziler bu tutulmanın merkezindeler. Bir yıl boyunca önemli konuları sonuçlandırabilirler. 5 Ocak doğumlu Oğlaklar ile 7 Temmuz doğumlu Yengeçler de hem tutulmanın merkezindeler hem de son yılların en sert astrolojik etkileşiminin gerilimini yaşayacaklar. Mücadele edecek, çözüm bulacak ve ilerleyecekler.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos (Haftanın şanslısı)

Ay tutulması seyahati, yoldan gelenleri ve akrabaları ön plana çıkaracak. Ancak bu tutulma zaten gergin olan ilişkileri sınavdan geçiriyor. Yakın ve uzak akrabalarla aranızdaki veya onların hayatındaki sorunlarla bir anda yüzleşmeniz gerekebilir. İş yerinizdeki güç savaşları ve yurt dışı, mahkeme, eğitim, medya bağlantılı meselelerde mücadele zirveye çıkacak. Ama her alanda burcunuzdaki büyük Jüpiter tarafından koruma altındasınız.

Koç 21 Mart - 20 Ni­san (Haftanın şanssınızı)

Kimsenin size karışmamasını isterken herkes size karşıymış gibi gelebilir ve pek çok durumu aynı anda idare etmeniz gerekebilir. Bağımsızlık ve isyan duygunuzun en yüksek olduğu bir anda karşıdan gelen baskıya ani ve ölçüsüz bir tepki gösterebilirsiniz. İkili ilişkiler, anne-baba, ev ya da işveren, yönetici gibi otorite figürlerinden gelen baskılar sizi zorlayacak. Uzun süredir devam eden ilişkinize dikkat zira hiç beklemediğiniz bir anda alev alabilir.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Çevrenizde neredeyse herkes gergin olacak ve siz de direkt olmasa bile bu elektrikli ortamdan etkileneceksiniz. Günlük işleriniz çok yoğunlaşabilir ve iş yerinizdeki insanlar sinirli olabilir. Ay tutulmasın iş yerinizde değişikliklere ve ani kopmalara neden olması bekleniyor. Yurtdışı ve üniversite bağlantılı meseleler de baskı oluşturabilir. Şimdiye kadar hiç bilmediğiniz şeyleri öğrenebilir ve çok şaşırabilirsiniz. Sağlıkla ilgili durumlar da ön plana çıkabilir.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Aşk ilişkinizde yüzleşeceğiniz bir mesele ay tutulmasında ortaya çıkabilir ve aniden çok duygusal kararlar verebilirsiniz. Çocuklar, hamilelik ve sanat gibi yaratıcı bir projenizle ilgili önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ya da bir arkadaşınız ön plana çıkabilir ve ona odaklanabilirsiniz. Bu dönemde bekledikleriniz değil de beklemedikleriniz gündeme gelecek ve şaşıracaksınız. Maddi koşullar sizi sıkıştıracak, ödemeler, borçlar, alacaklar arka arkaya gelecek.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Hayatınızdaki çok önemli bir meseleye son noktayı koyabilir ve tamamen geride bırakabilirsiniz. Ay tutulması çok duygusal bir karar vermenize neden olabilir. Aslında epeydir devam eden bir durum tetiklenecek, şaşıracak olsanız da aslında içten içe biliyor bile olabilirsiniz. Eviniz, yaşam tarzınız ya da kariyerinizde büyük bir değişiklik yapmanız mümkün. Partneriniz yani eş ya da ortağın baskısı ya da aranızdaki güç savaşı zirveye çıkacak.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Parayla ilgili ufak çapta bir kriz çıkabilir ama sürüncemede kalmayacak ve harekete geçeceksiniz. Parayla ilgili hiç beklemediğiniz bir meseleden dolayı zorlanabilirsiniz zira ay tutulması sürpriz getirecek. Aylık geliriniz ve ayrıca borç, kredi, miras, vergi, telif, hisse, nafaka, tazminat gibi kaynaklardaki değişimler tetiklenecek. Büyük bir şey satın alabilirsiniz veya yüklü bir ödeme yapabilirsiniz. Perde arkasından gizli bir destek alacaksınız ve güçlü biri sizi koruyacak.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Merkezinde sizin yer aldığınız önemli bir tutulma, önemli olaylar getirecek ancak tüm Teraziler aynı derecede etkilenmeyecek. Çok özel bir konu sonuçlanabilir, tamamlanabilir ya da bitebilir. Her ne olursa aniden ve sürpriz bir şekilde olacak. Eşiniz, ortağınız ya da uzun zamandır beraber olduğunuz sevgiliniz sizi çok şaşırtabilir, hatta şok olacağınız haberler alabilirsiniz. Ev ya da mülke ait bir mesele güç savaşlarına neden olabilir.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Ay tutulması iç dünyanızı karıştıracak ve bilinmeyenlere ışık tutacak. Sizin veya başkalarının sırları bir anda ortaya dökülebilir ve herkesi çok şaşırtacak şeyler ortaya çıkabilir. Alternatif olarak hastane, huzurevi, hapishane gibi kurumlara gidip gelebilirsiniz. İş yerinizde ani değişiklikler olması da mümkün. Ayrıca maddi konular üzerinizde büyük baskıya neden olacak. Sağlıkla ilgili konular da gündeme gelebilir. Hepsi uzamadan sonuçlanacak.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Ay tutulması aşk hayatınızın ve arkadaşlarınızla olan ilişkinizin gerçek durumunu görmenize neden olacak olaylar getirebilir. Ya da çocuğunuz ve hamilelik hakkında haberler alabilirsiniz. Sanatsal çalışmalarınız ve hobileriniz de tutulmayla birlikte önemli bir dönüm noktasından geçecek. Aynı anda maddi koşullarınız nedeniyle baskı hissedebilirsiniz. Ortak gelirlerde büyük oynama ve büyük riskler alma eğilimindesiniz.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

İşiniz ya da eviniz değişebilir, kariyerinizi ve yaşam tarzınızı değiştirmenize neden olacak dış gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ev hayatınız, başka bir mülk ya da babanızla ilgili sürprizler olabilir. Ya da anneniz büyük bir değişimden geçebilir. Farkına varmadan başkaları üzerinde baskı oluşturabilir ve karşılığında hiç anlayamadığınız sert ve garip tepki görebilirsiniz. Özellikle iş ortağınız, eşiniz ya da sevgiliniz ısrarlarınızdan bunalabilir.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Ay tutulması sizi dolaylı etkileyecek. Yurtdışı, mahkeme, medya, seyahat veya üniversite bağlantılı bir mesele sonuçlanabilir. Yurtdışıyla yapılan işlerin sonuna gelebilirsiniz. Akrabalar arasında sorunlar olabilir. Ay tutulması yeni bir gerilim getirmeyecek sadece olan gerilimin açığa çıkmasına neden olacak.  Aynı anda perde arkasından mücadele ettiğiniz büyük bir kurum ya da çok güçlü bir kişi de üzerinizde baskı oluşturacak.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Epey bir süredir parayla ilgili yaşadığınız zorluklar ay tutulmasıyla birlikte kritik bir noktadan geçecek ama bu durum çok hızlı ilerleyecek. Maaşınızda sürpriz bir gelişme olabilir, örneğin gelir kaynağınız aniden kesilebilir. Ya da miras, nafaka, hisse, telif, kredi, borç, vergi, komisyon, tazminat gibi bir kaynakta hızlı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Aynı anda büyük bir ödeme yapmanız da mümkün. Tıbbi bir işlem aniden gündeme gelebilir.