Bu hesap mahşere kalmaz

Trabzonspor’da kongre kazanı kaynamaya başladı. Başkan adayıyım diye ortaya dökülenler veya bekleyip zaman kollayanlar bir ahlak testinden geçtiklerinin farkında değiller. Sanıyorlar ki liste yapıp ortaya çıkınca iş tamamdır. Oysa kazın ayağı öyle değil. Akhisar dönüşü organize edilmiş bir şekilde TS Başkanlık makamına küfredilince biz bekledik ki o koltuğa aday olmaya hevesli olanlar bu çirkin tavrı kınayacak ve aklı selim ile hareket edecekler. Oysa onlarında aynı şike zanlıları gibi davrandıklarını yani “Başkan gitsin de nasıl giderse gitsin” dediklerini gördük. Bu olay Trabzon’da bir içtihat haline gelirse bunun yegane sorumlusu başta TS Başkanlığına aday olduğu halde bu duruma ses çıkartmayanlardır. Unutulmamalıdır ki bu açılan yol, bundan sonra seçilerek iş başına gelen TS başkanı için de geçerli olacaktır.

Trabzonspor’da çember daralıyor. Dışındaki İrlandalılar ile hesaplaşamayan camia içindekiler ile kongrede hesaplaşacak. TS camiasının dışardakiler ile hesaplaşmasını engelleyen güç odaklarına karşı şimdilik bir şey yapamıyor. Bu içerdekilerle de hesaplaşılmayacağı anlamına gelmemeli. Müesses nizam ile yapılacak hesaplaşma ilanihaye ertelenemez. Hakkın divanı bir gün kurulacak nasılsa ve bu hesap er geç sorulacak. Camianın en zor günlerinde Trabzonspor Başkanının görevi bırakmasını bir şikeciler istiyor, bir de Trabzonspor’daki sözüm ona muhalifler. Karar verirken tercih yapmakta zorlananlara basit bir yöntem önereyim. Bir olayda ne yapacağınızı bilmiyorsanız düşmanınıza bakın. Onun tersini yapın.

Kupa kimin?

Trabzonspor taraftarları başkan kim olacak sorusunun cevabını arayadursun Trabzonspor, Türkiye kupasındaki iddiasını sürdürme ve bu sayede Avrupa’ya gitme şansı yakalamanın peşinde koşmaya devam ediyor. Şike mücadelesinde karşı cephede olan 3 takıma karşı Trabzonspor’un işi çok zor. Yalnız ortada ne kupaya uzanabilecek, ne de kalan 4 haftada yüreğe su serpen bir oyun oynayacak takım yok.  Sürekli değişen ilk 11, Adrian tercihinin geç yapılması, Henrique dışında forveti olmayan bir takım gibi davranılması oldukça pahalıya mal oluyor. Bunlara kenarda suratı hep asık ve endişeli bir Tolunay görüntüsü de eklenince ortaya can sıkıcı bir tablo çıkıyor. TS tarihinde bir kara leke olarak duran Fatih Akyel bile kadro dışı kalmazken Avusturya Milli Takımının forvetinin hangi ahlaki gerekçe ile kadro dışı bırakıldığını anlayan ise beri gelsin. Kupayı kim alır bilmem ama en çok isteyen Trabzonspor taraftarıdır onu biliyorum.

“Siz üçünüz bir, ben tek” diyebilen sadece O’dur...