Bu iş Namoğlu ile yürümez!

Sezonun ilk 16 haftalık bölümü sonrasında verilen arada Süper Lig hakem ve yardımcı hakemlerine Antalya’da geniş kapsamlı bir seminer verildi. Seminerin hemen ardından ikinci yarının ilk haftasında oynanan maçlarda gördük ki, hakem hataları “Aynı hamam, aynı tas” sözünde olduğu gibi devam ediyor, kulüp başkanlarının, teknik adamların, futbolcuların isyanları da yine aynı şekilde sürüyor.

Sen MHK olarak, hakem danışmanı İtalyan eski hakem Roberto Rosetti, yardımcı hakem eğitmeni Leif Lindberg, FIFA ve UEFA Fitness Danışmanı Werner Helen, UEFA’dan Jorn West Larsen gibi isimleri eğitim için isteyeceksin ve TFF yönetimi de bir dünya para döküp bu adamları Türkiye’ye getirecek ancak hakem hataları bırakın azalmayı artarak devam edecek.

Bakın buradan yazıyorum, dünyanın bütün eğitimcilerini ülkemize getirseniz Yusuf Namoğlu zihniyetindeki bir kişi MHK Başkanı olduğu sürece hakem hataları artarak devam edecektir.

Yusuf Namoğlu diyor ki, “Sezona gayet iyi başladık, ilk haftalarda gayet iyi gidiyorduk ancak ilerleyen haftalarda hatalarımız oldu, ondan sonra tekrar toparlandık.” Yahu Yusuf Namoğlu, sen kendini kurnaz milleti saf mı sanıyorsun? Senin hakemlerin hangi hafta iyi maçlar yönetti? Senin en başarılı olduğun haftalar milli takımın maçları nedeniyle verilen aralarda Süper Lig maçlarının oynanmadığı haftalardı!

Vermiş olduğu röportajda, “Gözlemcilerimiz yetersiz, gözlemcilerimize de bir gözlemci lazım” diyen kişi MHK Başkanı Yusuf Namoğlu. Bu röportaj yayınlandıktan sonra da korkudan gözlemcilerin karşısına çıkamayan ve “Ben hastalandım” deyip Antalya’dan İstanbul’a kaçan kişi de yine aynı MHK Başkanı Yusuf Namoğlu!

MHK Başkanlığı makamı mazeret üretme yeri değil, icraat yapma makamıdır.

Eğer ki gözlemcilerin yetersiz ise seminerden kaçmayacaksın, seminerde bu teşhisini o gözlemcilerinin suratına söyleyeceksin ve o gözlemcileri de temizleyeceksin Yusuf Namoğlu!

Yine verdiği röportajda, “Bizde diyorlar ki hata yapan hakemi 5 ay dinlendir. Bunun dünyada örneği yok” diyen kişi bizim MHK Başkanı. Peki bu güzel sözlerinden sonra ben de sana soruyorum ey Yusuf Namoğlu! Bu sezonun ilk haftasında maç verdiğin FIFA hakemin Deniz Ateş Bitnel’e niçin bir daha maç vermedin-veremedin? Hani bu durumun dünyada bir örneği yoktu?

Buradan, üstüne alınması gereken tüm ilgililere sesleniyorum!

Ligin ikinci yarısı çok daha zor geçecek. Şampiyonluk ve düşme hattını ilgilendiren çok önemli maçlar oynanacak. Hakem kararları liglerin kaderini belirleyecek. Bu işin Yusuf Namoğlu ile yürümeyeceği de gün gibi aşikar!

Bunun önlemini almak ta TFF baş- kan ve yönetimine kalıyor.