Bu işin içinde bir bit yeniği var!

Muhammed Ali’nin cenaze töreni de kazandığı maçlar kadar ilgi çekiciydi.

Törene katılım için bilet satıldığını duyunca şaşırmıştım. Meğer her şey altı yıl önce hazırlanmış ve törenlerin nasıl yapılacağını rahmetli de biliyormuş. Törenin detayları 6 yıl öce belirlenmiş ve M. Ali’ye sunulmuş o da onaylamış.

Ezilenlerin temsilcisi olmayı başaran M. Ali’ye rahmet diliyorum.

***

Şaşkınlığımı gizleyemediğim başka bir gelişme de törende yapılacak konuşmaların bazılarının iptal edilişi oldu.

Ali ailesinin sözcüsü Bob Gunnell, cenazede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın konuşma yapacağını söylemişti.

Erdoğan’ın cenazeye katılan tek devlet başkanı olması fevkalade anlamlıydı ve konuşmalar bölümünde talep etmese bile kendisinden bir konuşma yapması istenirdi.

Düşünsenize dünya şampiyonunun törenine 200 civarındaki dünya devletlerinden sadece Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı katılıyordu.

***

Sonra ne olduysa, nasıl olduysa aynı aile sözcüsü kalktı, “Programa iki ismin daha eklendiğini ve konuşma yapmak isteyen yabancı liderlere yer kalmadığını söyledi.”

Erdoğan’a konuşma kararı verildikten sonra programa katılmış iki kişi yüzünden konuşma iptal edilmişti!

Sizce de bir gariplik yok mu? Katılan isimler ne protokol itibariyle nede konum itibariyle cumhurbaşkanından daha önemli isimler değil!

Bir Hollywood yıldızı ve bir haham için törene katılan en üst düzeydeki bir cumhurbaşkanının konuşmasının iptal edilmesi sizce normal mi?

Bence değil.

***

Ailenin tamam deyip sonra iptali bilahare özür dilemesi işin içinde bir bit yeniği olduğu kuşkusunu uyandırıyor.

Kimler devreye girmiş olabilir?

Komplo teorilerine pek itibar etmem ama ABD’de oldukça güçlü konuma sahip paralel yapı aklıma gelmedi desem yanlış olur.

Ali için düzenlenen törende konuşan Haham Michael Lerner’in Türkiye hakkındaki ağır sözlerini duyunca paralel hakkındaki şüphem iyice kuvvetlendi.

***

Amerika Yahudileri adına konuşan Lerner, “Politikacıların ya da başka birilerinin Müslümanları aşağılamasına ya da bazı (teröristler) yüzünden bütün Müslümanları suçlamasına izin vermeyeceğiz” gibi ayakta alkışlanan sözler söylediği gibi, “İsrail Başbakanı Netanyahu’ya, iç güvenliği sağlamanın yolunun Batı Şeria’yı işgal etmeyi durdurmak, Filistin devletinin kurulmasına yardımcı olmaktan geçtiğini söyleyin” gibi yerinde tespitler de yaptı.

Ama aynı Lerner“Türkiye’nin liderlerine Kürtleri öldürmeyi bırakmalarını söyleyin” gibi gerçekleri tersyüz eden bir cümle de sarf etti!

Terör gerçeğini gördüğü anlaşılan bu hahama Türkiye’nin Kürtleri öldürdüğü yalanını kim öğretti dersiniz?! PKK lobisinin ABD’de o kadar güçlü olmadığını biliyoruz.

Evet, bir komplo teorisi olarak ileri sürüyorum ve diyorum ki Erdoğan’ın konuşmasının iptali, hahamın konuşmasında Türkiye suçlaması, paralel yapıyla birlikte ABD gizli servisinin işidir!

Tahrik paralelden tatbik zaten PYD ihtilafı yüzünden Türkiye’ye bir gol atma fırsatı kollayan gizli servisten.

Fakat asıl büyük ayıp Obama’nın. Bir cumhurbaşkanının ilan edilen konuşmasının iptali durumunda aileyi ikaz edebilirdi.

Öyle anlaşılıyor ki milyonların canlı yayında takip ettiği bu törende Erdoğan’ın konuşma yapmasından o da rahatsızdı!

***

ABD, Türkiye Cumhurbaşkanının kendi ülkesinde pirim yapacak bir konumda bulunmasına göz yummadı.

Cumhurbaşkanı iyi ki cenaze namazından sonra döndü.

Konuşma törenine katılsaydı hahama ‘van minut’ çekmeden edemezdi. Ayrı bir tartışma kapısı aralanırdı.

Hasıl-ı kelam ayıbın büyüğü ev sahibi Obama’nın.

Evet, Obama hiç bir konuda kendisinden bekleneni veremedi!